Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V okrese Veľký Krtíš vyhlásili MIMORIADNU SITUÁCIU: Narástla tam neregulárna migrácia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/cloverphoto)

BRATISLAVA - V okrese Veľký Krtíš vyhlásil v piatok okresný úrad mimoriadnu situáciu pre nárast neregulárnej migrácie. Tá umožní využiť legislatívne nástroje na efektívnejšie zaistenie potrebných procesov. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR. Dodal, že neeviduje dosiaľ žiadne narušenie verejného poriadku zo strany cudzincov s neoprávneným pobytom na území SR.

"Chápeme, že vzniknutá situácia môže spôsobovať obavy medzi občanmi, preto vyvíjame všetko úsilie k tomu, aby sme čo najrýchlejšie a najefektívnejšie vyriešili aktuálny stav," uviedol rezort vnútra. Vytypovaním vhodnej lokality na vybavovanie cudzincov mimo obytnej zóny na okraji mesta Veľký Krtíš chce ministerstvo zabezpečiť komfort a bezpečnosť miestnych obyvateľov a zároveň zrýchliť vybavovacie procesy. "Bezpečnosť je naším hlavným záujmom," uistil rezort.

 

AKTUÁLNE OPATRENIA PRIJATÉ V SÚVISLOSTI S NEREGULÉRNOU MIGRÁCIOU 🚩 V okrese Veľký Krtíš bola dnes vyhlásená mimoriadna...

Posted by Ministerstvo vnútra SR on Friday, September 1, 2023

Ministerstvo vnútra deklaruje, že okrem operatívnych opatrení podniká aj kroky k vyriešeniu neregulárnej migrácie z dlhodobého hľadiska. Cieľom je udržať bezpečnosť a nerušený každodenný život občanov a samospráv. "Vyzývame občanov, aby sa v prípade podozrenia z narušenia verejného poriadku alebo z podozrenia z páchania trestného činu neváhali obrátiť na políciu," dodal rezort.

Viac o téme: Mimoriadna situáciaMigrantiVeľký Krtíš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu