Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KDH ulovilo novú posilu: Do tímu zobrali bývalého ministra Hegerovej vlády! Majú s ním smelé plány

Viliam Karas Zobraziť galériu (3)
Viliam Karas (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Kresťanskí demokrati majú novú posilu. Ide o veľmi známe meno. Tím KDH posilňuje bývalý šéf Slovenskej advokátskej komory a exminister spravodlivosti Viliam Karas. Zastupovať bude oblasti spravodlivosti a vnútra, ktorým je dnes podľa strany nevyhnutné vrátiť potrebnú dôveru ľudí.

Archívne video: KDH o finančnej pomoci pre obyvateľov Slovenska

KDH o finančnej pomoci pre obyvateľov Slovenska (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Karas podľa KDH prichádza do ich tímu s jasnými postojmi kresťanského demokrata. "V KDH to s bojom proti korupcii, za rovnaké práva a spravodlivosť pre všetkých myslíme vážne. V tejto krajine nesmie nikto stáť nad zákonom. Príchod Viliama Karasa do nášho tímu ešte viac zvýrazňuje pripravenosť KDH pomôcť ľuďom na Slovensku, aby sa mali lepšie v každej oblasti života, vrátane spravodlivosti a bezpečnosti," uviedol šéf hnutia Milan Majerský. 

Viliam Karas
Zobraziť galériu (3)
Viliam Karas  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Sám Karasa na margo tejto novej spolupráce povedal, že s Majerským sú zajedno v tom, že budovať spravodlivý štát a bojovať proti korupcii je možné iba kompetentným a zodpovedným prístupom založeným na úcte k právu a hodnotám. "KDH zároveň vnímam ako stranu, ktorá má v základných hodnotových otázkach konzistentné postoje bez ohľadu na vonkajšie okolnosti. Toto platí aj pre oblasť spravodlivosti a práva, kde sa nevyhnutne musíme vrátiť k úcte k pravidlám. Impulzom pre mňa boli aj udalosti posledných týždňov, v ktorých sme svedkami hlbokej krízy inštitúcií zodpovedných za presadzovanie práva. Idea právneho štátu a boj proti korupcii sa nemôže stať rukojemníkom nerozvážnosti, osobných ambícií, či dokonca túžby po pomste," uviedol.

Vyštudovaný právnik v minulosti zastával post predsedu Slovenskej advokátskej komory. Potom, ako Mária Kolíková podala demisiu, stal sa Karas novým ministrom spravodlivosti vo vláde Eduarda Hegera. Rezort riadil od septembra 2022 do mája 2023. 

 

Viac o téme: KDHViliam Karas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu