Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nepriaznivé počasie ovplyvnilo aj prevádzku na infraštruktúre železníc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Nepriaznivé počasie a búrky ovplyvnili v uplynulých hodinách aj prevádzku na infraštruktúre železníc. Momentálne je však väčšina tratí zjazdných. Potvrdila to hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová.

V dôsledku odstraňovania popadaných stromov a kontroly trate nepremávali vlaky v utorok od 2.30 h na trase Nové Zámky - Komárno. "Od 11.37 h je v tomto úseku obnovená doprava pre jazdu vlakov s hnacím koľajovým vozidlom (rušňom) nezávislej trakcie po druhej traťovej koľaji," priblížila hovorkyňa.

archívne video Nočné búrky dali Bratislavčanom poriadne zabrať: Blesky každú sekundu a silný lejak!

Nočné búrky dali Bratislavčanom poriadne zabrať: Blesky každú sekundu a silný lejak! (Zdroj: Tip čitateľa)

Dodala, že železnice odstraňujú aj poruchy viacerých zabezpečovacích zariadení. Trakčné vedenie prvej traťovej koľaje je po búrke poškodené v úseku Tvrdošovce-Palárikovo, neplánovaná výluka trakčného vedenia je aj v úseku z Komárna po štátnu hranicu.

Zatekanie aj do čakárne

Naďalej sa pracuje na odstránení zatekania do čakárne pre cestujúcich a na prvé nástupište pred staničnou budovou v Krásne nad Kysucou. Pre zosuv svahu po silnom prívalovom daždi je podľa hovorkyne prechodne obmedzená traťová rýchlosť na desať kilometrov za hodinu v časti úseku medzi Matejovcami pri Poprade a Studeným Potokom.

Búrky v noci na utorok spôsobili škody najmä na západnom Slovensku. Najhoršia situácia bola v Nitrianskom kraji, kde hasiči pomáhali v 66 prípadoch. Medzi postihnutými obcami je i Podhájska v okrese Nové Zámky, kde škody utrpelo i termálne kúpalisko. Búrky na západe krajiny spôsobili výpadok elektriny vo vyše 50.000 odberných miestach.

Viac o téme: PočasieŽeleznicePrevádzka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu