Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Riaditeľ SIS prerušil služobku: O svojom obvinení sa dozvedel z médií! Čaká ho vyšetrovateľ

Michal Aláč Zobraziť galériu (2)
Michal Aláč (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Michal Aláč sa o svojom obvinení dozvedel z médií. Prerušil preto svoju plánovanú zahraničnú služobnú cestu a vracia sa späť na Slovensko. Informovala o tom hovorkyňa SIS Katarína Némová.

NAKA od skorého rána zasahuje na viacerých miestach, aj v NBÚ (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Zároveň sa telefonicky spojil s vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) a dohodol s ním svoju osobnú účasť na príslušných procesných úkonoch zajtra, to je 18. augusta o 10.00 h," priblížila hovorkyňa. Dodala, že v čase neprítomnosti riaditeľa SIS vykonáva v súlade s poverením riadiace právomoci príslušný námestník Slovenskej informačnej služby.

Riaditeľ SIS prerušil služobku:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

NAKA v rámci akcie Rozuzlenie vo štvrtok obvinila viacero osôb. Medzi nimi podnikateľa Petra Košča, bývalého príslušníka Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského, príslušníka SIS Michala Aláča, bývalého príslušníka NAKA Jána Kaľavského a bývalého príslušníka SIS Martina Ciriaka. Obvinenie sa týka zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov či navodzovať dojem o manipulácii výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní. Ďalší dvaja policajti boli zadržaní ako podozriví.

Viac o téme: Obvinenie SISNAKAMichal Aláč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu