Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Deň otvorených dverí v parlamente sa blíži: Pri príležitosti 30. výročia štátnosti sa chystá aj výstava

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Parlament aj v tento rok otvorí svoje brány pre verejnosť. Deň otvorených dverí sa bude konať tradične na Deň Ústavy SR 1. septembra. Informoval o tom odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady (NR) SR. Dodal, že pri príležitosti 30 rokov štátnosti tiež pripravujú výstavu s názvom "My, národ slovenský".

"V hlavnej budove Národnej rady SR si návštevníci budú môcť prezrieť Hurbanovu sieň, známe obrazy Albína Brunovského či odfotiť sa pri známom rečníckom pulte v rokovacej sále," uviedla Kancelária NR SR. Návštevníkov čaká sprievodný program v areáli Bratislavského hradu, ktorý Kancelária NR SR chystá v spolupráci s viacerými rezortmi.

Archívne video: Začal sa Deň otvorených dverí NR SR, návštevníkov privítal jej predseda Boris Kollár

Začal sa Deň otvorených dverí NR SR, návštevníkov privítal jej predseda Boris Kollár (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Možné bude vidieť aj vojenskú, policajnú či požiarnu techniku a rôzne statické a dynamické ukážky Pohotovostného policajného útvaru a Finančnej správy SR. Návštevníci sa podľa Kancelárie NR SR budú môcť stretnúť aj s poslancami parlamentu.

"Tradične bude mať verejnosť počas celého dňa voľný prístup aj do priestorov Bratislavského hradu, kde sa nachádzajú expozície Slovenského národného múzea," skonštatovala Kancelária NR SR. Zároveň si návštevníci budú môcť pozrieť aj za bežných okolností verejne nesprístupnené reprezentačné priestory, ako napríklad Prijímaciu sálu, Veľkú rokovaciu sálu či Zrkadlovú sieň, ktoré slúžia prevažne na oficiálne prijímanie zahraničných ústavných činiteľov. Kancelária NR SR podotkla, že v minulom roku na parlamentných prehliadkach privítali 13 600 návštevníkov všetkých vekových kategórií a zo všetkých kútov Slovenska.

Viac o téme: Výstava Deň otvorených dverí1. september30. výročieNR SRDeň Ústavy SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu