Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Slovenský tím v piatok dorazil do Slovinska, začal so záchrannými prácami

(Zdroj: SITA/AP Photo/Miro Majcen)

BRATISLAVA - Slovenský tím so štyrmi pásovými rýpadlami Slovenského vodohospodárskeho podniku v piatok popoludní dorazil do Slovinska. Po ich vyložení začali špeciálne kvalifikovaní pracovníci so záchrannými prácami. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva vnútra SR.

"Práce sa týkajú najmä úpravy korýt a ich navracania do pôvodných koridorov, ktoré boli počas obrovských víkendových povodní narušené," uviedlo ministerstvo. Podotklo, že dôležitým aspektom je spevňovanie brehov a vytváranie ciest pre ďalšie vozidlá. "Konkrétne ide o toky Dolna Rečica, na ktorom pracujú dva ľahšie stoje Hidromek, Okonina a Planina, na ktorých pracujú stroje New Holland," dodalo. Zároveň styčný dôstojník sekcie krízového riadenia MV SR koordinuje jednotlivé postupy prác s medzinárodnými partnermi, ktorí sú na mieste prítomní tiež.

 

Vyslaný tím by mal v oblasti zostať dva týždne. Poskytnutím pomoci prejavuje Slovensko solidaritu a nadväzuje na pomoc ponúknutú predsedom vlády SR Ľudovítom Ódorom, ktorý sa počas mimoriadnej situácie spojil so svojím slovinským náprotivkom Robertom Golobom. Slovinská strana následne požiadala o konkrétne technické vybavenie prostredníctvom Európskeho mechanizmu civilnej ochrany (UCPM).
 

Viac o téme: Záchranné práceSlovenskoSlovinsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu