Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Slovensko vyslalo pomoc do Slovinska, štyri rýpadlá majú nasadiť už v piatok

(Zdroj: Facebook/Ministerstvo vnútra SR)

BRATISLAVA - Slovensko vyslalo do Slovinska štyri ťažké pásové rýpadlá. Už v piatok popoludní by mala byť technika nasadená na záchranné práce v súvislosti s rozsiahlymi povodňami, predpokladá generálna riaditeľka sekcie krízového riadenia Ministerstva vnútra (MV) SR Michaela Kaňová.

Vyslaný tím piatich pracovníkov Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) a jedného zástupcu rezortu by mal na mieste zostať dva týždne. "V prípade potreby sme nachystali ďalší tím kvalifikovaných odborníkov, ktorí týchto ľudí vystriedajú. Budú pracovať desať hodín denne, sedem dní v týždni. Slovinci túto pomoc vysoko oceňujú," uviedla Kaňová vo videu, ktoré TASR poskytol tlačový odbor MV SR.

 

🚨 Na ceste do Slovinska sú 4 slovenské rýpadlá! 🚧🛠️ Naša krajina prejavuje solidaritu a pomáha odstraňovať následky...

Posted by Ministerstvo vnútra SR on Friday, August 11, 2023

Pripomenula, že ide o najväčšiu živelnú pohromu v histórii Slovinska. Poďakovala za pomoc pri vybavovaní povolení na prepravu strojov. Poskytnutím pomoci prejavuje Slovensku solidaritu a nadväzuje na pomoc ponúknutú predsedom vlády SR Ľudovítom Ódorom, ktorý sa počas mimoriadnej situácie spojil so svojím slovinským náprotivkom Robertom Golobom. Slovinská strana následne požiadala o konkrétne technické vybavenie prostredníctvom Európskeho mechanizmu civilnej ochrany (UCPM).

Viac o téme: SlovenskoSlovinskoRýpadlá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu