Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Mladí bitkári, ktorí na kúpalisku v Poltári napadli muža, idú do väzby

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

POLTÁR - Dvaja zo štyroch mladíkov, ktorí koncom júla na kúpalisku v Poltári fyzicky napadli 28-ročného muža z Kalinova, idú do väzby. V piatok o tom rozhodol Okresný súd v Lučenci. Informuje o tom banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

Podľa polície sa na tomto čine podieľali mladí muži vo veku od 18 do 21 rokov. "Jeden zo zadržaných mužov poškodeného bezdôvodne udrel päsťou do tváre a následne ho spoločne s ďalšími troma mužmi opakovane udierali do hlavy. V útoku pokračovali aj po tom, ako muž spadol na zem, kde ho opakovane kopali do hlavy," uvádza polícia. Mužovi spôsobili zranenia s časom liečby a práceneschopnosti do siedmich dní.

 

"BITKÁROV“ Z LUČENCA ZADRŽALA POLÍCIA Ide o prípad z 30. júla 2023 keď partia štyroch mladých mužov počas konania...

Posted by Polícia SR - Banskobystrický kraj on Friday, August 11, 2023

Iba 19-ročný D. L. takto konal aj napriek tomu, že bol prednedávnom trestným rozkazom uznaný vinným zo spáchania prečinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva, pričom súd výkon trestu podmienečne odložil a určil skúšobnú dobu v trvaní jedného roka. Aj 19-ročný J. T. útočil na 28-ročného muža napriek tomu, že sa obdobného skutku dopustil v júni 2022 v jednom z disko klubov v Lučenci, za čo mu bola uložená pokuta. "V súvislosti s uvedeným činom bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva, pričom všetkým štyrom mužom bolo za uvedený skutok vznesené obvinenie," informuje polícia.

Viac o téme: VäzbaPolícia BitkáriPoltár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu