Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hnus a des v plážových reštauráciách: Polícia zatvorila 20 prevádzok pre nedostatočnú hygienu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - V Taliansku polícia zistila do očí bijúce nedostatky na 20 plážach. Hlavným dôvodom, prečo museli reštaurácie a bary zavrieť, boli najmä hygienické nedostatky. Bolo však odhalených viac priestupkov.

Talianska polícia zistila pri celoštátnych kontrolách plážových zariadení pri mori a jazerách množstvo nedostatkov. 20 pláží muselo zatvoriť svoje reštauračné a barové prevádzky pre závažné hygienické alebo stavebné nedostatky, ako vo štvrtok oznámila karabinierska jednotka Nas, ktorá sa špecializuje na ochranu zdravia.

archívne video

Počas dovolenky v Turecku si môžete užiť aj poriadny adrenalín (Zdroj: Zoznam / ako)

Nedostatky v 31 percentách kontrolovaných reštaurácií

Vyšetrovatelia objavili „nezrovnalosti“ v 257 z 838 kontrolovaných spoločností (takmer 31 percent). Polícia vykonala kontroly uprostred prázdnin. Nezrovnalosti zistené pri kontrolách karabinierov teda do veľkej miery súviseli so zlou hygienou v kuchyniach a na miestach, kde sa pripravovalo jedlo.

Vyšetrovatelia podľa vyjadrenia zhabali dve tony potravín, ktorých dátum spotreby už uplynul alebo boli nesprávne skladované a chladené. Napríklad v jednej firme objavili 90 litrov zjavne zatuchnutého olivového oleja a niekoľko kíl nesprávne zmrazeného hydinového mäsa.

Polícia stopla aj nelegálne párty

Okrem toho niektoré podniky využívali svoje zariadenia v noci ako „diskotéky pod holým nebom“. Napríklad kúpalisko nelegálne organizovalo zábavy s 500 účastníkmi. V Taliansku sú zariadenia na kúpanie (Stabilimenti balneari) väčšinou pevné plochy a časti na pláži, kde si môžete prenajať ležadlo so slnečníkom. Často je na týchto kúpaliskách aj catering. K dispozícii sú aj sprchy, toalety a šatne. Zariadenia na kúpanie za poplatok sú znakom talianskej plážovej kultúry.

Viac o téme: ReštaurácieNedostatkyPolícia Po zárukeKontrola Taliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu