Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Premiér ponúkol Slovinsku pomoc pri odstraňovaní následkov rozsiahlych povodní

Ľudovít Ódor Zobraziť galériu (2)
Ľudovít Ódor (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Premiér Ľudovít Ódor ponúkol Slovinsku pomoc pri odstraňovaní následkov rozsiahlych povodní, ktoré v týchto dňoch postihli krajinu. Informuje o tom na platforme X, predtým známej ako Twitter.

"Slovensko stojí pri Slovinsku počas týchto katastrofických povodní," napísal Ódor s tým, že Slovensko je pripravené Slovinsku pomôcť, ako to bude možné a potrebné. Ódor je zároveň v kontakte s predsedom vlády Slovinska Robertom Golobom.

Premiér ponúkol Slovinsku pomoc
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Slovinsko postihli prudké lejaky a obrovské záplavy. Voda zatopila budovy, ničila cesty a mosty. V dôsledku prívalových dažďov sa pri obci Dolnja Bistrica ležiacej na východe Slovinska sa pretrhla hrádza na rieke Mur. Povodne si vyžiadali aj niekoľko ľudských životov. Podľa slovinského premiéra čelí krajina najhoršej prírodnej katastrofe vo svojich dejinách, povodne postihli dve tretiny územia. Meteorológovia predpovedajú, že v nedeľu popoludní postúpi nad Slovinsko od severovýchodu nové pásmo zrážok, no ich intenzita sa bude líšiť od miesta k miestu. Navyše sa výrazne ochladí.

Viac o téme: PomocPremiérPonukaSlovinskoĽudovít ÓdorRozsiahle povodne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu