Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Nebaví vás ťažká drina? TÍTO zamestnanci sú dnes najžiadanejší! Rozprávkový zárobok a isté pracovné miesto je na dosah

Zobraziť galériu (3)

BRATISLAVA – Moderné fungovanie sveta so sebou prináša niekedy až príliš rýchle zmeny. Tradičné zamestnania, bez ktorých by sme si fungovanie sveta ešte pred pár rokmi nedokázali predstaviť sa utiahli do úzadia a mladých ľudí nenadchnú práve ani svojim finančným ohodnotením. Pokiaľ zápasíte s márnym hľadaním si práce alebo vás už nebaví bežná rutina, mali by ste spozornieť. V celej Európe sa totiž zvyšuje záujem o odborných pracovníkov, pre ktorých je hľadanie práce hračkou. Vo väčšine prípadov tak zároveň nájdete aj džob, pri ktorom sa na výplatu rozhodne nebudete sťažovať. Prečítajte si, o ktorých zamestnancov dnes rastie záujem.

archívne video

Ministerka práce Soňa Gaborčáková: Rozhodla sa predĺžiť podporu aktivačných prác (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Najžiadanejším povolaním v rámci Európskej únie (EÚ) sa stali programátori a vývojári aplikácií, trh však volá aj po vyššom počte odborníkov na priemysel a výrobu, informuje portál RTVS. Podľa výpočtov online inzercií pracovných ponúk vo všetkých krajinách EÚ tak prácu vývojára softvéru a aplikácií ponúka až každý desiaty inzerát v Portugalsku a Rakúsku.

S počítačovými a programátorskými zručnosťami by ste sa nestratili ani v krajinách ako Luxembursko, Nemecko či Írsko, ktoré patria do desiatky najbohatších krajín sveta. O dostatočný plat by ste tak určite nemuseli mať núdzu.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Technika vládne už aj Slovensku

Slovensko je svojou strojárskou, či automobilovou výrobou dnes už celosvetovo známe. O tom, že sa z našej krajiny stala montážna dielňa Európskej únie svedčí aj dopyt po programátoroch či operátoroch strojov. Slovensko sa tak radí medzi krajiny s najvyšším podielom ponúk pre technické smery, ako programátorov či strojovej obsluhy. Ak teda disponujete technickými a IT zručnosťami, neváhajte.

Nebaví vás ťažká drina?
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Dopyt po IT špecialistoch rastie aj na slovenských školách. Vzdelávacie inštitúcie dnes hľadajú väčší počet odborníkov z oblasti informačných a komunikačných technológii (IKT), ako samotných učiteľov. Výnimkou nie je ani slovenská energetika, v ktorej je taktiež vysoký počet inzerátov pre IKT špecialistov.

Záujem o IT-špecialistov pokračuje v rastúcom trende. Dobrí programátori a kóderi by si mali nájsť dostupnú a dobre platenú prácu bez väčších problémov. Prechod na nové technológie je dnes totiž potrebný viac, než kedykoľvek predtým. Efektívne nasadzovanie nových technológií nielenže pomáha firmám prekonávať krízy a zmeny v podnikaní, ale patrí medzi základné predpoklady udržania sa na trhu, informoval portál.

Viac o téme: ITIT špecialistiPracovné miestaŽiadané profesieOperátor strojov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu