Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pomoc potrebovali dve horolezkyne: Spadli na Karbunkulovom hrebeni

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VYSOKÉ TATRY - Pomoc horských záchranárov potrebovali v piatok popoludní dve horolezkyne na Karbunkulovom hrebeni vo Vysokých Tatrách. Horská záchranná služba (HZS) informovala, že počas pohybu na hrebeni sa prvá z nich pravdepodobne pošmykla a stiahla so sebou aj druhú horolezkyňu, s ktorou bola naviazaná na lane.

 

Záchranná akcia na Karbunkulovom hrebeni Dňa 21.7.2023 bola HZS požiadaná o pomoc pre 2 české horolezkyne, ktoré na...

Posted by Horská záchranná služba on Friday, July 21, 2023

O technický zásah požiadala HZS posádku leteckých záchranárov z Popradu VZZS, ktorá na palubu vzdala dvoch horských záchranárov. Na miesto ich vysadili pomocou palubného navijaku vrtuľníka a rovnakým spôsobom ich aj s českými horolezkyňami postupne evakuovali z hrebeňa. 

archívne video Neďaleko Brna sa zrazili dva autobusy, zasahuje tam aj záchranársky vrtuľník, zranených rátajú v desiatkách

Neďaleko Brna sa zrazili dva autobusy, zasahuje tam aj záchranársky vrtuľník, zranených rátajú v desiatkách (Zdroj: Twitter.com/Policie ČR)

"Počas medzipristátia na Chate pri Zelenom plese boli české horolezkyne ošetrené. Následne ich letecky transportovali na heliport do Starého Smokovca, kde ich odovzdali posádke rýchlej zdravotnej pomoci na transport do nemocnice," dodáva HZS.

Viac o téme: PomocHZSVysoké TatryHorolezkyne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu