Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vo Vysokých Tatrách uviazli traja poľskí turisti: Noc museli stráviť v horách!

HZS Slovensko.
HZS Slovensko. (Zdroj: TASR - Erika Ďurčová)

VYSOKÉ TATRY - Traja poľskí turisti uviazli v exponovanom teréne vo Vysokých Tatrách, po noci strávenej v horách im pomáhali horskí i leteckí záchranári. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) s tým, že o pomoc ich požiadali náhodní turisti, ktorí počas výstupu na Jahňací štít počuli v oblasti Fľašky volanie o pomoc a videli svetelnú signalizáciu z čelovej baterky.

 

Záchranná akcia v Medenej kotlinke Dňa 23.7.2023 bola HZS požiadaná o pomoc náhodnými turistami, ktorí počas výstupu na...

Posted by Horská záchranná služba on Sunday, July 23, 2023

"O technický zásah bola požiadaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby z Popradu, ktorá na palubu vzala dvoch horských záchranárov a spoločne smerovali na miesto overiť situáciu," uvádza HZS. Po prílete na miesto zistili, že v Medenej kotlinke sa nachádzajú traja Poliaci, ktorí počas sobotňajšieho (22. 7.) výstupu z Téryho chaty na Pyšný štít chceli zísť na Chatu pri Zelenom plese.

archívne video Záchranná akcia na zelenej vode: Muž po skoku do plytkej vode utrpel poranenie chrbtice

Záchranná akcia na zelenej vode: Muž po skoku do plytkej vode utrpel poranenie chrbtice (Zdroj: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

Uviazli však medzi snehovými poľami a v mieste, kde sa nenachádzal telefónny signál. Príslušníci HZS spolu s leteckými záchranármi postupne evakuovali všetkých turistov za pomoci palubného navijaka na heliport k Chate pri Zelenom plese. Následne ich transportovali terénnym vozidlom HZS do Starého Smokovca, odkiaľ už pokračovali samostatne.

Viac o téme: NocTuristiTatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu