Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prezidentka hovorila s Filipom Vagačom o útokoch na mimovládny sektor

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová v pondelok hovorila so splnomocnencom vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti Filipom Vagačom o útokoch na mimovládny sektor. V rámci toho poukázala aj na konšpirácie a vyhrážky, ktoré sa rozmohli počas predvolebnej kampane. Informovala o tom na sociálnej sieti.

"Namiesto legitímnej diskusie o tom, kde sú hranice úloh, ktoré má zabezpečovať štát, a kde je naopak efektívnejšie využiť kapacity občianskeho sektora, sa v kontexte predvolebnej kampane rozmnožili konšpirácie, kádrovanie a vyhrážky," napísala hlava štátu.

 

So splnomocnencom vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti Filipom Vagačom sme hovorili o dôležitej úlohe mimovládnych...

Posted by Zuzana Čaputová on Monday, July 17, 2023

Hovorili tiež o dôležitej úlohe mimovládnych organizácií vo verejnom živote a o praktických krokoch, ktoré by pomohli udržateľnosti sektora. "Partnerský prístup k občianskej spoločnosti podľa nej posilňuje dôveru občanov k svojmu štátu aj k sebe navzájom, otvára cesty k inovatívnym riešeniam a dáva hlas najslabším," skonštatovala Čaputová.

Bez mimovládnych organizácií by bolo menej mimoškolských aktivít pre mladých ľudí

Poukázala aj na to, že bez mimovládnych organizácií by bolo menej mimoškolských aktivít pre mladých ľudí či nižšia dostupnosť kvalitnej starostlivosti pre pacientov či seniorov. "Ťažšie by sme zháňali dobrovoľníkov pri humanitárnych situáciách, poznali by sme menej korupčných káuz a ľudských práv niektorých obyvateľov Slovenska by sa nemal kto zastať," doplnila.
 

Viac o téme: StretnutieútokyPrezidentkaFilip VagačZuzana ČaputováMimovládny sektor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu