Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Podnikateľ, politik a vášnivý komentátor: Zomrel muž, ktorý stál pri zrode TEJTO politickej strany! Silný odkaz do neba

Marián Balážia
Marián Balážia (Zdroj: Getty Images, Facebook/ Veronika Remišová)

BRATISLAVA – Slovenskú politiku opustil významný muž, ktorý stál už pri úplných začiatkoch strany Za ľudí. Pre Slovensko chcel pracovať po boku exprezidenta Andreja Kisku a svojimi politickými komentármi sa snažil vniesť svetlo do temnej politiky. Jeho odchod zasiahol priateľov aj kolegov.

archívne video

Oľano, Kresťanská únia a Za Ľudí predstavujú svoju kandidátku Eriku Jurinovú (Zdroj: Topky/Maarty)

Marian Balážia sa narodil v Bratislave, kde úspešne vyštudoval chemickotechnologickú fakultu na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave. Po svojich štúdiách sa venoval podnikaniu. Jeho kroky, no aj pohľad na to, ako vyzerá politika na Slovensku, ho v roku 2019 doviedli až k exprezidentovi Andrejovi Kiskovi. Stál tak pri úplnom zrode politickej strany Za ľudí.

Ešte predtým sa venoval sociálnym a politickým komentárom, ktorých napísal hneď niekoľko. „Marián, tvoja čestnosť, horlivosť a nezlomná viera v dobro nám bude veľmi chýbať. Odpočívaj v pokoji. Ďakujeme za všetko!“ napísala na sociálnej sieti predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová.

 

🖤 Marián tvoja čestnosť, horlivosť a nezlomná viera v dobro nám bude veľmi chýbať. Odpočívaj v pokoji. Ďakujeme za všetko!

Posted by Veronika Remišová on Monday, July 10, 2023

Jeho rodina, kolegovia aj priatelia sa s Mariánom rozlúčili v utorok. Úprimné slová mu venovali aj členovia strany. „Dnes sme na poslednej rozlúčke dali zbohom nášmu zakladajúcemu členovi a výnimočnému priateľovi ZA ĽUDÍ Ing. Mariánovi Balážiovi. Bude nám veľmi chýbať, česť jeho pamiatke,“ zverejnila strana vo svojom príspevku.

 

Dnes sme na poslednej rozlúčke dali zbohom nášmu zakladajúcemu členovi a výnimočnému priateľovi ZA ĽUDÍ Ing. Mariánovi Balážiovi. Bude nám veľmi chýbať, česť jeho pamiatke🥀.

Posted by Za ľudí on Monday, July 10, 2023
Viac o téme: SmrťSviečkaZa ĽudíMarián Balážia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu