Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V pondelok bolo najteplejšie v Kuchyni, teplota dosiahla 36,4 stupňa Celzia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na juhozápadnom Slovensku v pondelok (10. 7.) teplota na viacerých staniciach dosiahla 35 stupňov Celzia. Najteplejšie bolo na staniciach Kuchyňa, kde teplota dosiahla 36,4 stupňov Celzia, Blahová (36 stupňov Celzia) a Bratislava - Mlynská Dolina (35,8 stupňa Celzia). Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

 

Na Slovensku dnes do 36 °C, v Španielsku 44 °C Na juhozápadnom Slovensku dnes teplota na viacerých staniciach dosiahla...

Posted by Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) on Monday, July 10, 2023

"V rámci strednej Európy bolo naše územie súčasťou najteplejšej oblasti spolu s priľahlým Rakúskom a Maďarskom, kde namerali podobné hodnoty maximálnej teploty vzduchu ako u nás," uviedli meteorológovia. Ako ďalej skonštatovali, v rámci celej Európy však boli aj podstatne teplejšie lokality. "V Taliansku a Francúzsku sa horúčavy ďalej stupňovali a teplota vystúpila do 39 stupňov Celzia, v Španielsku dokonca na 44 stupňov Celzia," doplnili zo SHMÚ.

Ešte teplejšie bolo počas pondelka v severozápadnej Afrike. V štátoch Maroko, Alžírsko aj Tunisko namerali 48 až 49 stupňov Celzia. Meteorológovia uviedli, že kým na Slovensku sa v utorok horúčavy prechodne zmiernia, v južnej Európe a vo Francúzsku, Švajčiarsku a v Nemecku pretrvajú, respektíve miestami aj zosilnejú.

Viac o téme: PočasieTeplotaHorúčavySHMÚKuchyňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu