Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Plán alebo skrat? Benjamin (†18), ktorý podpálil školu, bol kamarát so strelcom zo Zámockej! Polícia mlčí

Bratislavské gymnázium podpálil 18-ročný Benjamin. Sám pritom uhorel. Zobraziť galériu (4)
Bratislavské gymnázium podpálil 18-ročný Benjamin. Sám pritom uhorel. (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - V noci zo soboty na nedeľu podpálil 18-ročný Benjamin bratislavské gymnázium, ktoré navštevoval. Tragické je, že sám pritom prišiel o život. Predtým zapálil aj niekoľko áut vo firme, v ktorej pracoval. Teraz vyplávali na povrch šokujúce informácie.

Už druhá tragédia žiaka z elitného gymnázia! V noci zo soboty na nedeľu založil na prvom poschodí požiar len 18-ročný Benjamin. Podľa medializovaných informácii to bol nadaný študent, ktorý sa učil na samé jednotky a budúci rok mal končiť. Tragédiou však je, že muži zákona našli v priestoroch školy obhorené telo. To, podľa všetkého, patrilo práve Benajminovi. Podľa doterajších informácií Benjamin najskôr podpálil autá v požičovni na Pestovateľskej ulici, v ktorej brigádoval. Potom sadol na svoj skúter, odviezol sa ku škole a tam rozbil okno, vyliezol po rebríku a školu zapálil. Pravdepodobne tam vylial benzín. Pri tomto skutku však sám prišiel o život.

 

Jeho rodičia pár hodín predtým nahlásili, že je nezvestný, pretože neprišiel domov. Ráno sa z médií dozvedeli zdrvujúcu správu. Zarážajúce však je, že ide už o druhého študenta z tohto gymnázia, ktorého čin vyšetruje polícia. Navyše, Benjamin bol kamarát s Jurajom K., ktorý vlani v októbri zastrelil Juraja a Matúša pred barom Tepláreň na Zámockej ulici v Bratislave. Informáciu priniesol portál tvnoviny.sk. Obaja navštevovali aj rovnaký krúžok karate, čo dokazujú aj fotografie. 

Juraj a Matúš, ktorých na Zámockej chladnokrvne zastrelil mladý vrah Juraj K.
Zobraziť galériu (4)
Juraj a Matúš, ktorých na Zámockej chladnokrvne zastrelil mladý vrah Juraj K.

Študent podpálil bratislavské gymnázium: Zraneniam sám podľahol (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Polícia mlčí

Polícia o prípade podrobne neinformovala. Uviedla len, že dostali hlásenie o požiari najskôr áut na Pestovateľskej ulici, neskôr gymnázia, kde našli obhorené telo. To bolo v takom stave, že ho na mieste nedokázali identifikovať. Benjamin podpálil zborovňu, ktorá zhorela do tla. Nie je vôbec isté, či ho v septembri otvoria.

V bratislavskom gymnáziu na Teplickej ulici vypukol požiar.
Zobraziť galériu (4)
V bratislavskom gymnáziu na Teplickej ulici vypukol požiar.  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Polícia ďalej uviedla, že prípad prevzala krajská kriminálka. "V súvislosti s udalosťou, ku ktorej došlo v sobotu dňa 01.07.2023 v skorých ranných hodinách v priestoroch školy na Skalickej ulici v treťom bratislavskom okrese vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ Bratislava III začal trestné stíhanie za zločin poškodzovania cudzej veci a prečin usmrtenia. Dnešným dňom si prípad na základe príkazu riaditeľa Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave prevzala krajská kriminálka," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková s tým, že vzhľadom k prebiehajúcim úkonom nie je možné poskytnúť k prípadu bližšie informácie.

V bratislavskom gymnáziu na Teplickej ulici vypukol požiar.
Zobraziť galériu (4)
V bratislavskom gymnáziu na Teplickej ulici vypukol požiar.  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Bratislavský samosprávny kraj ako zriaďovateľ školy pokračuje v zisťovaní a analyzovaní rozsahu škôd. "Aktuálne je potrebné vyhotovenie statického posudku, od ktorého závisia ďalšie kroky," informoval na sociálnej sieti. Na základe predbežných odhadov pôjde o státisíce eur.
Škola vo svojom stanovisku uviedla, že ide o tragickú a nepochopiteľnú udalosť, ktorá otriasla pedagógmi, žiakmi a rodičmi. Tvrdí, že plne spolupracuje so všetkými orgánmi a je v úzkom kontakte so zriaďovateľom - BSK. "Keďže prebieha vyšetrovanie, prosíme verejnosť aj médiá, aby rešpektovali, že nie je možné poskytnúť podrobnejšie informácie," vyhlásili zo školy.

 

Viac o téme: StreľbaGymnáziumPodpaľačPodpáleniePolícia ŠkolaZámocká
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu