Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pokiaľ vláda nezíska dôveru, bude sa jej vládnuť ťažko, skonštatoval Naď

Jaroslav Naď
Jaroslav Naď (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Pokiaľ vláda nezíska dôveru v parlamente, bude sa jej vládnuť tak ťažko, ako vláde Eduarda Hegera po tom, keď prišla o dôveru. Počas stredajšej diskusie o programovom vyhlásení vlády (PVV) to skonštatoval poslanec Jaroslav Naď (nezaradený). Zároveň ocenil, že kabinet Ľudovíta Ódora chce pokračovať v práci, ktorú začala predošlá vláda.

PVV považuje Naď v niektorých častiach za vágne, na iných miestach ide podľa neho do príliš veľkých detailov, no jeho celkový obsah a ciele ocenil. Dodal, že na splnenie cieľov treba silnú pozíciu, a teda dôveru vlády. PVV je podľa neho odrazom kontinuity dobrej práce Hegerovej vlády v súvislosti s reformami a investíciami. Víta tiež, že PVV stojí na správnej strane z hľadiska zahraničnej politiky, v obrannej politike vychádza podľa neho z nášho členstva v EÚ a NATO.

Archívne video: Jaroslav Naď o poslancov z hnutia Republika a o probléme migrácie na Slovensku

Jaroslav Naď o poslancov z hnutia Republika a o probléme migrácie na Slovensku (Zdroj: Topky/Ramon Leško)


Ódorovi Naď odkázal, aby sa nebál poukázať na to, ak niekto spochybňuje naše základné bezpečnostné a obranné záujmy. Poprosil ho, aby podporoval obranu SR, rozpočtovo aj ďalšími rozhodnutiami.

Chronický problém

Nezaradený poslanec Tomáš Valášek v diskusii privítal dôraz na zapojenie slovenských podnikateľov do rekonštrukcie Ukrajiny. "Máme chronický problém premeniť naše principiálne postoje v zahraničnej politike v biznis pre slovenské firmy a podnikateľov," skonštatoval. "Hoci vojna ešte trvá, už teraz sa začala oprava tých častí krajiny, kde sa to bezpečne dá. Predošlá vláda aj podnikla prvý krok - preverila si záujem a vyše 300 firiem jej povedalo, že by do toho aj išli, ale tu sa aktivita vlády viac-menej skončila," myslí si Valášek. Zapojenie slovenských firiem a podnikateľov do rekonštrukcie nášho východného suseda je podľa neho premiérskou témou, a tak sa k nej treba postaviť.

Viac o téme: Programové vyhlásenie vládyúradnícka vládaJaroslav NaďĽudovít Ódor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu