Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Modrým a Most-Híd pomáhajú s programom aj dvaja exministri: Dzurinda plánuje opäť vytiahnuť bicykel

Ivan Mikloš a Ľudovít Kaník Zobraziť galériu (2)
Ivan Mikloš a Ľudovít Kaník (Zdroj: TASR/Michal Svítok, Dano Veselský)

BRATISLAVA - Mimoparlamentná strana Modrí, Most-Híd (MM) spolupracuje pri tvorbe programu aj s bývalými ministrami financií a sociálnych vecí Ivanom Miklošom a Ľudovítom Kaníkom. TASR to potvrdil podpredseda strany Modrí, Most-Híd Ľuboš Schwarzbacher.

"Pri tvorbe nášho programu spolupracujeme s viacerými odborníkmi z rôznych oblastí. Niektorí sú v úlohe konzultantov v štádiu pripomienok, iní v úlohách garantov za jednotlivé oblasti. Veľmi nás teší, že s nami spolupracujú aj bývalí ministri a hlavné postavy reforiem v minulosti Ivan Mikloš a Ľudovít Kaník," uviedol Schwarzbacher.

Archívne video

Priorít je viac, sú priority politické a priority programové, tvrdí Dzurinda (Zdroj: TASR/ František Iván)

V zahranično-politickej oblasti konzultuje strana niektoré riešenia aj s predstaviteľmi ruskej demokratickej opozície. "Ich mená zatiaľ zverejniť nemôžeme, ale jedného z nich predstavíme už budúci týždeň na tlačovej konferencii," doplnil.

Modrí, Most-Híd chce pretvoriť Slovensko na demokratickú, prosperujúcu a bezpečnú krajinu. "Už sme to dokázali raz a sme odhodlaní dokázať to znova. Sme radi, že nás pri tom podporia aj Béla Bugár či Ivan Mikloš, ktorí síce kandidovať nebudú, ale pomôžu nám v kampani," uviedla strana vo svojom stanovisku po oficiálnom vyhlásení termínu predčasných volieb. Uskutočnia sa 30. septembra.

Modrým a Most-Híd pomáhajú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Strana mieni počas kampane čo najviac času stráviť v teréne a medzi ľuďmi. "V lete sa budeme stretávať pri športovaní, na turistických vychádzkach alebo pri návštevách kultúrnych pamätihodností," opísali Modrí, Most-Híd s tým, že chcú počúvať názory ľudí a vysvetľovať svoje plány.

"Chceme byť viditeľní a dostupní. Spolu so štartom Tour de France vytiahneme opäť bicykle aj my a spustíme našu vlastnú Tour de Slovakia," avizujú Modrí, Most-Híd.

Viac o téme: VoľbyProgramIvan MiklošĽudovít KaníkMost-HídModrí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu