Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na Orave sa v noci poriadne ochladilo: Meteorológovia namerali mínusové teploty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V obci Huty na Liptove namerali v noci zo soboty (27. 5.) na nedeľu mínusové teploty. Vo výške dva metre nad povrchom tam bolo mínus 0,3 stupňa Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na sociálnej sieti.

archívne video 

Búrky so sebou priniesli aj intenzívne lejaky: Od Sabinova pred vjazdom do Bertotoviec sa po ceste valila voda! (Zdroj: FB / Dopravný servis Orava, Dopravný servis - PP, KK, SN - E. E.)

"V chladnejšom vzduchu u nás na viacerých miestach zoslabol vietor. Keďže bolo zároveň prevažne jasno alebo takmer jasno a vzduch bol v oblasti vyššieho tlaku aj dostatočne suchý, na viacerých miestach teplota výrazne klesla," ozrejmil SHMÚ. Dodal, že pri východe slnka teplota miestami klesla na 11 až šesť stupňov Celzia.

 

V nedeľu 28.5. ráno na Liptove a Orave mráz aj vo výške 2 metre nad povrchom! Počas poslednej noci (noc na nedeľu...

Posted by Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) on Sunday, May 28, 2023

Naopak, v južnej polovici územia na miestach, kde vietor úplne nezoslabol, prípadne kde bola prechodne aj nízka oblačnosť, bolo minimum teploty vyššie. "Napríklad Želiezovce pri Leviciach mali 14,1 stupňa a Remetské Hámre na Zemplíne 12,7 stupňa Celzia," priblížil SHMÚ.

Viac o téme: PočasieTeplotaSHMÚOrava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu