Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Búrky udierajú aj dnes: Ohrozené sú najmä tieto regióny! Pripraviť sa treba na najhoršie

Búrky budú slovenské regióny bičovať aj v stredu: Pozor si treba dať najmä v týchto oblastiach. Zobraziť galériu (3)
Búrky budú slovenské regióny bičovať aj v stredu: Pozor si treba dať najmä v týchto oblastiach. (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Utorkové počasie potrápilo najmä západ a stred Slovenska, neobišlo však ani východnejšie oblasti. Búrky sprevádzané bleskami a lokálnym krupobitím skomplikovali dopravu na väčšine územia a pobiť sme sa museli aj so zaplavenými cestami hneď na niekoľkých úsekoch. Situácia vyzerá tak, že živel ešte nepovedal svoje posledné zbohom.

archívne video

Búrky so sebou priniesli aj intenzívne lejaky: Od Sabinova pred vjazdom do Bertotoviec sa po ceste valila voda! (Zdroj: FB / Dopravný servis Orava, Dopravný servis - PP, KK, SN - E. E.)

Bez búrok a prívalových dažďov sa nezaobídeme ani v stredu a najväčší pozor by si mali dať obyvatelia východného Slovenska. Podľa portálu iMeteo dnes prvé búrka vznikla nad pohraničím v okrese Snina. Búrky však život ľudí komplikujú najmä na severovýchode Slovenska od obce Hostovice a juhozápadne od Bardejova.

Doterajšie búrky sa však nepredviedli v plnej sile, portál však upozorňuje, že sa treba pripraviť na najhoršie a zároveň na to, že búrky budú naberať na intenzite. Intenzívnejšie búrky by tak mali zasiahnuť východné Slovensko, pozor by ste si však mali dať aj na strede nášho územia.

Búrky udierajú aj dnes:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Zasiahnuté by mali byť najme kraje Banská Bystrica, Košice, Žilina a Prešov, kde SHMÚ vyhlásila 1. stupeň výstrahy pred búrkami. V zasiahnutých oblastiach by ste si mali dať pozor na prívalové dažde a krupobitie.

Búrky udierajú aj dnes:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Viac o téme: BúrkyKrúpyVýstrahaPočasiePrívalové dažde
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu