Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Strany okolo subjektu Maďarské fórum nebudú súčasťou volebnej strany Dzurindových Modrých

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Zoskupenie piatich strán okolo subjektu Maďarské fórum (MF) nebude súčasťou volebnej strany Modrí - Európske Slovensko Mikuláša Dzurindu, uviedol líder MF Zsolt Simon. Modrým však ponúkli miesta na ich kandidátke, no Dzurinda podľa Simona reagoval, že Modrí idú vytvárať volebnú stranu s Mostom-Híd 2023. Simon tiež deklaruje, že nebude na kandidátke so stranou Demokrati.

"Nejdeme vytvárať s Modrými novú volebnú stranu, zotrvávame v zoskupení piatich strán. Ponúkli sme im miesta na našej kandidátke s tým, že môžeme o tom rokovať," povedal pre Simon potom, čo sa vo štvrtok (18. 5.) stretol s Dzurindom. Projektu Modrých a Mosta-Híd 2023 sa nechcú zúčastniť. "Snehová guľa sa vytára tak, že sa pribaľuje k väčšej guli a nie naopak," dodal. Dzurinda podľa Simona rokoval aj za stranu Most-Híd 2023. Predpokladal, že jeho bývalí kolegovia sa pridajú k MF, preto ho prekvapilo, že napokon sa spájajú s Modrými.

archívne video: Priorít je viac, sú priority politické a priority programové, tvrdí Dzurinda

Priorít je viac, sú priority politické a priority programové, tvrdí Dzurinda (Zdroj: TASR/ František Iván)

Zoskupenie okolo MF odmieta spoluprácu so stranou Demokrati expremiéra Eduarda Hegera. "Po tom, čo sa šéf Demokratov priznal k tomu, že nevedia vládnuť a sami organizovali chaos, by sme sa neradi s nimi spájali," skonštatoval Simon. Simon zopakoval, že názov zoskupenia sa meniť nebude, no môžu ešte rokovať s jednotlivcami, ktorí by sa pridali na ich kandidátku.

Strany okolo subjektu Maďarské
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, YouTube/Pravicová Republika)

Otvorená je tiež pozícia lídra kandidátky

Zoskupenie Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana vzniklo premenovaním strany Maďarské fórum. Most-Híd 2023 vznikol premenovaním Maďarskej kresťanskodemokratickej aliancie. Na jej čele stoja ľudia z bývalého Mosta-Híd, ktorí odišli z maďarskej strany Aliancia. Strana sa dohodla na volebnej spolupráci s Modrými.

Viac o téme: Mikuláš DzurindaMaďarské fórumStrana ModríVoľby23
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu