Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Demokrati tvrdia, že Smer chce zmeniť priamu voľbu prezidenta: Je to zúfalý útok zúfalcov, reaguje Fico

Mimoparlamentná strana Demokrati Zobraziť galériu (2)
Mimoparlamentná strana Demokrati (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BARTISLAVA - Mimoparlamentná strana Demokrati tvrdí, že Smer-SD chce po voľbách zmeniť priamu voľbu prezidenta na voľbu v parlamente. Líder Smeru Robert Fico to označil za klamstvo. Zrušenie priamej voľby prezidenta odmieta aj Hlas-SD.

"Plán je jasný - dostať sa k moci, získať čo najviac hlasov, aby mali v parlamente deväťdesiatku, a potom Fico, Pellegrini, Danko, Uhrík a možno aj niekto ďalší zmenia ústavu tak, aby poslanci, nie ľudia, volili prezidenta," vyhlásil člen Demokratov Juraj Šeliga. Fico má podľa strany záujem byť v Prezidentskom paláci, aby si zabezpečil beztrestnosť či získal možnosť udeľovať milosti. 

Smer-SD to odmieta

Smer-SD slová Demokratov odmieta. Deklaroval, že nechce ani nepodporuje zrušenie priamej voľby prezidenta. "Je smiešne, že tí, ktorí tak marili referendum o predčasných voľbách ako najvyššiu formu priamej demokracie, dnes Smer–SSD obviňujú, že chceme po voľbách zrušiť priamu voľbu prezidenta a voliť ho v parlamente. Je to klamstvo, ale na podobné zúfalé útoky zúfalcov zo skrachovanej vládnej koalície, ktorí dostali túto krajinu na okraj katastrofy, si budeme musieť zvykať," skonštatoval Fico na sociálnej sieti.

 

KLAMSTVO. Je smiešne, že tí, čo tak marili referendum o predčasných voľbách ako najvyššiu formu priamej demokracie,...

Posted by Robert Fico on Sunday, May 21, 2023

Hlas-SD odmieta čo i len úvahy o zmene priamej voľby prezidenta

Mimoparlamentný Hlas-SD odmieta čo i len úvahy o zmene priamej voľby prezidenta a nikdy ju v parlamente nepodporí. "Hlas od svojho vzniku odmieta akékoľvek obmedzovanie ústavných práv občanov Slovenskej republiky. Bojovali sme za právo ľudí na referendum, za čo najskoršie parlamentné voľby a budeme brániť aj priamu voľbu prezidenta, o ktorú sa v minulosti zviedol ťažký politický zápas," vyhlásil predseda strany Peter Pellegrini.

Viac o téme: PrezidentKlamstvoRobert FicoSmer-SDDemokratiHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu