Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Len pár dní po stroskotaní vlády prichádza k ďalšej rošáde: Aha, po ktorom Hegerovom exministrovi skočilo KDH

Majerský má novú posilu v KDH. Zobraziť galériu (4)
Majerský má novú posilu v KDH. (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) je už druhé volebné obdobie mimo parlamentu, a zdá sa, že to tentokrát chcú vážne zlomiť. Možno preto dochádza aj k ďalšiemu významnému prestupu doterajšej politickej figúry k ich radom, no otázne je, aké ovocie to prinesie. Do radov Milana Majerského sa totiž začleňuje exminister školstva z poverenej vlády Eduarda Hegera Ján Horecký.

archívne video

Eduard Heger si vie po voľbách predstaviť koalíciu s KDH a PS (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Kresťanskodemokratické hnutie túto skutočnosť oznámilo tlačovou správou. K strane sa totiž jednoznačne pridáva ďalší minister minulej vlády. Kým Hegerovi Demokrati si prisvojili také mená ako Karel Hirman, či donedávna aj Rastislav Káčer (ktorý nekoniec odišiel, pozn. red.), kresťanskí demokrati si z tohto koláča tiež niečo uzobli. Bývalého ministra školstva považujú totiž odborníka na túto oblasť.

Ján Horecký
Zobraziť galériu (4)
Ján Horecký  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Čo ho presvedčilo?

Horecký priznal, čo ho presvedčilo kandidovať pred nadchádzajúcimi voľbami. "Solídnosť a čitateľnosť KDH je pre mňa najlepšou alternatívou k povrchnosti, politike založenej na prvých dojmoch a hrubozrnnej komunikácii. KDH nerozdeľuje ľudí, nestraní iba nejakej časti spoločnosti, ale je pripravené prispieť k prosperite všetkých a k lepšej budúcnosti celej krajiny. Preto KDH," vysvetlil exminister Horecký svoj príchod do KDH.

 

DO KDH PRICHÁDZA BÝVALÝ MINISTER ŠKOLSTVA JÁN HORECKÝ ➡️ Posilňujeme svoje odborné rady o ďalšiu významnú osobnosť! Do...

Posted by Milan Majerský on Thursday, May 18, 2023

Ten len tento týždeň odovzdal rezort svojmu nástupcovi z úradníckej vlády Danielovi Bútorovi.

Len pár dní po
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Exminister má v radoch KDH vraj dlhodobú víziu

Horecký ako ďalší príklad prestupu uviedol, že ako súčasť tímu kresťanských demokratov má dlhodobejšiu rezortnú víziu. "Je potrebné dotiahnuť kurikulárnu reformu; systém podpory detí, žiakov a učiteľov; prehodnotiť systém financovania a manažovania regionálnych aj vysokých škôl a vedecko-výskumných pracovísk a najmä kontinuálne podporovať súčasných učiteľov a výskumníkov a pracovať na príprave a vzdelávaní nových pracovníkov v rezorte školstva, vedy, výskumu a športu pre všetky pozície," myslí si Horecký.

"Oblasť školstva je pre KDH dlhodobou prioritou. Pre KDH i pre Slovensko je výbornou správou, že sa do nášho tímu pridáva rešpektovaný odborník Ján Horecký. Som presvedčený, že sa nám spoločnými silami podarí nastaviť systém tak, aby zo škôl vychádzali šťastnejšie deti a mladí, ktorí budú dobre pripravení na život," zareagoval na príchod Horeckého predseda KDH Majerský.

Len pár dní po
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Viac o téme: Minister školstvaKDHMilan MajerskýJán Horecký
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu