Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šeliga očakáva od vlády odborníkov riešenie vecí, Danko neočakáva nič

Juraj Šeliga a Andrej Danko v relácii Na hrane
Juraj Šeliga a Andrej Danko v relácii Na hrane (Zdroj: TV Joj/Na hrane)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Juraj Šeliga (nezaradený) očakáva od novej vlády odborníkov pod vedením budúceho premiéra Ľudovíta Ódora riešenie viacerých vecí. Predseda mimoparlamentnej SNS Andrej Danko naopak od Ódora neočakáva nič. Uviedli to počas štvrtkovej diskusnej relácie TV Joj Na hrane.

Šeliga poznamenal, že nová vláda bude musieť riešiť úlohy vyplývajúce z plánu obnovy. Verí, že vláda, ktorá prichádza, bude kontinuálne pokračovať v podpore Ukrajiny. Podľa neho budú musieť "dotiahnuť a nastaviť ďalšie energetické veci".

Vláda odborníkov toho veľa nedokáže, myslí si Danko. Od budúceho predsedu vlády neočakáva, že bude riešiť veci, ktoré presadzuje SNS. Vymenoval napríklad pomoc živnostníkom či seniorom.

Poslanec parlamentu z mimoparlamentnej strany Demokrati potvrdil, že novej vláde "chcú byť konštruktívnym partnerom." S Ódorom plánujú Demokrati rokovať. Útoky Roberta Fica (Smer-SD) na prezidentku Zuzanu Čaputovú Šeliga absolútne odmietol. Líder SNS uviedol, že je proti hanlivému slovníku. Poukázal na to, že aj jemu sa vyhrážali a odmieta útoky, aké v minulosti zažíval napríklad Fico.

Viac o téme: VládaSNSAndrej DankoJuraj ŠeligaNa hrane
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu