Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vláda bude schvaľovať návrh záverečného účtu i odvolanie štátnych tajomníkov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Deficit verejných financií SR dosiahol minulý rok dve percentá hrubého domáceho produktu (HDP) a oproti rozpočtu bol nižší o 3,2 percentuálneho bodu, respektíve o 3,43 miliardy eur. Dlh verejnej správy predstavoval ku koncu vlaňajška 57,8 percenta HDP a oproti predpokladom bol nižší o 1,5 miliardy eur. Vyplýva to z návrhu Štátneho záverečného účtu SR za rok 2022, ktorý má v piatok schváliť dočasne poverený kabinet.

VIDEO Strana Hlas-SD sa vyjadrila k eurofondom, ktoré spravuje Veronika Remišová

Strana Hlas-SD sa vyjadrila k eurofondom, ktoré spravuje Veronika Remišová (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Medzi poslednými bodmi, o ktorých bude vláda v súčasnom zložení rozhodovať, bude odvolanie trojice štátnych tajomníkov - z Ministerstva zdravotníctva SR, Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Štátny tajomník rezortu zdravotníctva Michal Palkovič a štátna tajomníčka rezortu práce Soňa Gaborčáková sa majú stať členmi vlády odborníkov a viesť ministerstvá, na ktorých pôsobia.

Michal Palkovič
Zobraziť galériu (2)
Michal Palkovič  (Zdroj: Topky/Vlado Anejl)

Opatrenia na čistenie odpadových vôd

Dočasný kabinet pod vedením Eduarda Hegera má schvaľovať aj návrh Ministerstva životného prostredia SR na riešenie znečistenia rieky Slaná, náklady na sanáciu odhadol envirorezort na vyše šesť miliónov eur. Kabinet bude schvaľovať aj návrh alokácie pre zabezpečenie opatrení na čistenie odpadových vôd, ktoré vznikli v dôsledku činnosti Petrochemy Dubovej.

Viac o téme: OdvolanieVládaSchôdzaŠtátni tajomníciRokovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu