Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Duo Vlčan-Budaj sa asi poriadne zapotí: Podozrivú dotáciu, ktorá rozbehla pád vlády, už rieši NAKA!

Vlčan a Budaj zrejme budú mať čo vysvetľovať.
Vlčan a Budaj zrejme budú mať čo vysvetľovať. (Zdroj: Topky/Ramon Leško,Vlado Anjel, Facebook/PZ)

BRATISLAVA - Situácia sa pomaly, ale isto zamotáva viac a viac. Predvčerom sme boli svedkom toho, ako sa z jednej pridelenej dotácie spustil veľký pád vlády, no dnes je to už vážna vec, ktorú rieši samotná polícia na čele s útvarom NAKA. To, čo sa pred niekoľkými dňami zdalo len ako zámienka na odchod z vládneho kabinetu sa dnes už pokúša rozlúsknuť polícia.

archívne video

Samuel Vlčan novinárom prišiel vysvetliť, ako to bolo s dotáciami pre jeho firmu a avizuje možný koniec vo funkcii (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Polícia totiž na sociálnej sieti informovala o tom, že o samotnú dotáciu pre exministra Samuela Vlčana, ktorú malo prideliť pre jeho firmu Reko ministertvo životného prostredia vo výške 1,4 milióna eur, je už predmetom záujmu NAKA. "Národná kriminálna agentúra na základe vlastných zistení preveruje od 2.5.2023 dotáciu, ktorú malo poskytnúť Ministerstvo životného prostredia SR pre spoločnosť, ktorej konečným užívateľom výhod je minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan,“ píše polícia.

 

AKTUÁLNE: NAKA PREVERUJE DOTÁCIU POSKYTNUTÚ MINISTERSTVOM ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA Národná kriminálna agentúra na základe...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Sunday, May 7, 2023

Vlčan ponúkol vo štvrtok (4. 5.) pre medializovanú kauzu rodinnej spoločnosti Reko Recycling, ktorá získala štátnu dotáciu 1,4 milióna eur, odstúpenie zo svojej funkcie. Poukázal však na to, že nevidí zo strany danej spoločnosti ani zo svojej strany žiadne porušenie zákona.

Viac o téme: DotáciaJán BudajPád vládySamuel Vlča
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu