Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Tí, čo spochybňujú členstvo Slovenska v EÚ, hazardujú s našou budúcnosťou, uviedla strana Hlas: Vyjadrilo sa aj Progresívne Slovensko

Strana Hlas Zobraziť galériu (2)
Strana Hlas (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Rozhodnutie o vstúpení Slovenska do Európskej únie (EÚ) bolo správne. Tí, čo spochybňujú členstvo Slovenska v EÚ, hazardujú s budúcnosťou našej krajiny. Uviedla to mimoparlamentná strana Hlas-SD pri príležitosti 19. výročia vstupu Slovenska do EÚ.

"Slovenská republika sa vďaka tomuto rozhodnutiu stala súčasťou jednotného európskeho trhu, čo je pre ňu ako malú otvorenú ekonomiku kľúčové. Vďaka tomu môžu slovenské firmy a výrobky putovať bez akýchkoľvek bariér k našim najväčším obchodným partnerom, ktorí pochádzajú práve z EÚ," povedal predseda strany Peter Pellegrini.

Video: Hlas odmietol, že sa chystá vytvoriť povolebnú koalíciu s SaS a PS

Hlas odmietol, že sa chystá vytvoriť povolebnú koalíciu s SaS a PS (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

EÚ označil za ekonomický a hodnotový priestor, kde môžeme slobodne rozvíjať budúcnosť Slovenska. "Nie všetko, čo sa rozhoduje na úrovni EÚ či Bruselu, je vždy v prospech SR, ale to väčšinou závisí od aktivít a schopností našej vlády hájiť záujmy SR," doplnil. Hlas bude podľa jeho slov presadzovať plnohodnotné členstvo v EÚ, ale so zásadným presadzovaním národnoštátnych záujmov v prípade prijímania akýchkoľvek zásadných rozhodnutí.

Rozvíjanie členstva v EÚ je v záujme budúcnosti Slovenska

Rozvíjanie členstva v Európskej únii (EÚ) je v záujme budúcnosti Slovenska. Uviedlo to mimoparlamentné hnutie Progresívne Slovensko (PS) pri príležitosti 19. výročia vstupu Slovenska do EÚ. Zároveň upozornilo, že čoraz viac ľudí členstvo spochybňuje.

"Politici si privlastňujú európske úspechy a naopak na EÚ hádžu vlastné zlyhania. Roky chaosu a dezinformácií napáchali veľké škody. Čoraz viac ľudí dnes spochybňuje naše členstvo v EÚ," povedal predseda hnutia a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka.

Tí, čo spochybňujú členstvo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Slovensko podľa jeho slov potrebuje novú energiu a víziu, aby opäť začalo dobiehať krajiny, ktoré sa mu vzdialili a dosiahli európsku kvalitu života aj politiky. "Vďaka členstvu v EÚ sme silnejšou, bohatšou, bezpečnejšou krajinou. Je v životnom záujme krajiny a našej budúcnosti ho chrániť a aktívne rozvíjať. A prvým krokom k tomu je normálna, odborná politika doma, na Slovensku," dodal.

Viac o téme: VýročieEurópska úniaProgresívne SlovenskoHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu