Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Richard Sulík predstavil najnovšiu posilu strany a bol opätovne zvolený za jej predsedu

Richard Sulík a ďalší členovia strany na kongrese v Jasnej Zobraziť galériu (2)
Richard Sulík a ďalší členovia strany na kongrese v Jasnej (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

JASNÁ - Dnes sa v Jasnej v Nízkych Tatrách koná kongres strany SASKA, kde sa okrem iného má rozhodnúť o tom, kto ju povedie v najbližších voľbách. Zároveň jej súčasný predseda Richard Sulík na úvod snemu predstavil najnovšiu posilu v podobe Tomáša Szalaya, ktorý doteraz pôsobil ako riaditeľ Odboru zdravotníctva Bratislavského samosprávneho kraja.

16:45 Strana si za predsedu opätovne zvolila Richarda Sulíka

Richard Sulík bude predsedom SASKY aj ďalšie štvorročné funkčné obdobie. Opätovne ho strana zvolila do funkcie na kongrese v Jasnej. Okrem toho si zvolila aj členov republikovej rady a ďalších orgánov strany. Do republikovej rady liberáli zvolili Juraja Drobu, Karola Galeka a Radovana Géciho na štyri roky a Michala Uherčíka na dva roky. "Povediem stranu do volieb s jasným nárokom, s jasnou ambíciou voľby vyhrať," vyhlásil Sulík a poďakoval sa za hlasy získané vo voľbe. Dodal, že po zvolení chýbajúcich členov republikovej rady bude tento orgán opäť kompletný a na jej najbližšom zasadnutí navrhne zvoliť Janu Bittó Cigánikovú za podpredsedníčku strany.

Dnes sa v Jasnej rozhoduje o ďalšom osude strany SASKA. Predstaví svoj volebný program aj zostavu kandidátnej listiny. Okrem toho sa na sneme bude voliť predseda strany a členovia orgánov. 

Sulík v uniknutom videu pred kongresom adresoval rázne slová členom SASKY (archívne video)

Sulík v uniknutom videu pred kongresom adresoval rázne slová členom SASKY (Zdroj: Tip čitateľa)

Hneď na začiatku predstavil predseda Sulík najnovšiu posilu do radov strany, ktorá povedie zdravotnícky tím. Je ňou Tomáš Szalay, ktorý doteraz pracoval v BSK, kde sa tiež venoval téme zdravotníctva. V minulosti pracoval v Stredoeurópskom inštitúte pre zdravotnú politiku či na ministerstve zdravotníctva. Táto oblasť je mu teda mimoriadne blízka. 

Richard Sulík predstavil najnovšiu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Sulík verí, že v parlamentných voľbách, ktoré sa budú konať koncom septembra, dosiahne strana dobrý výsledok. "Sme odborne a skúsenosťami najlepšou stranou, ktorá môže viesť Slovensko. Budeme sa uchádzať o tie ministerstvá, ktoré zvyčajne nikto nechce a väčšinou v minulosti pripadli niekomu neschopnému," vyhlásil. Ďalej podotkol, že SASKA je pripravená na "skutočnú zmenu hry, ktorá chce problémy riešiť, nie sa im vyhýbať"

Stranu povedie do volieb Sulík

SASKU do predčasných volieb povedie Richard Sulík. Druhým na kandidátnej listine bude Branislav Gröhling. Tretie miesto obsadí Jana Bittó Cigániková, štvrté bude patriť Márii Kolíkovej. Po prvých štyroch miestach budú nasledovať ďalší tímlídri strany, krajskí a okresní predsedovia. Sulík avizoval, že platí dohoda so stranou OKS a 15. miesto kandidátky má patriť Ondrejovi Dostálovi. Kandidátku SASKY bude schvaľovať republiková rada strany na návrh predsedu. 

Sulík tiež avizoval, že liberáli majú pripravený predvolebný program a v najbližších dňoch ho budú konzultovať s ďalšími členmi a následne ho predstavia verejnosti. Strana podľa neho buduje silný ekonomický tím a chce Slovensko priblížiť úrovni Európskej únie. V pondelok plánuje predstaviť tím pre záchranu zdravotníctva. Okrem iného Sulík vyzdvihol oblasti ako príprava detí na budúcnosť, funkčné súdnictvo či ľudské práva. Podčiarkol dôležitosť boja proti korupcii, s čím podľa neho súvisí aj razantná zmena na ministerstve vnútra, ktorá si pýta riadne "krupobitie".

Viac o téme: Richard SulíkTomáš SzalaySASKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu