Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Taraba a Tabák prichytení na stretku v Taliansku: Tajné rokovanie v starobylých Pompejach! FOTO ako dôkaz

Tabák a Taraba sa stretli v Pompejách, čo tam robili? Zobraziť galériu (2)
Tabák a Taraba sa stretli v Pompejách, čo tam robili? (Zdroj: TASR/Jakub Kotian, archív R.T., Pixabay)

BRATISLAVA/POMPEJE – Slovensko je im na rokovania malé. SNS Andreja Danka a Život - Národná strana Tomáša Tarabu pred pár dňami oznámili, že do volieb idú spolu. Taraba sa vtedy nechal počuť, že na spoločnej kandidátke by rád videl aj nezaradenú poslankyňu Romanu Tabák a vyzerá to tak, že je preto ochotný zájsť skutočne ďaleko. A to doslovne – dvojica sa totiž spolu ukázala v talianskych Pompejach. Dôvodom stretnutia v starobylom meste mali byť vraj rokovania.

Fotografie, zachytávajúce Tarabu a Tabák v Taliansku, uverejnila TA3, ktorej ich mali poslať anonymní turisti. Obaja politici následne televízii potvrdili, že sa v Pompejach v pondelok 17. apríla stretli. Taraba mal byť údajne na výlete neďaleko známeho turistického mesta, Tabák zasa na tenisovom zápase v Neapole.

Archívne video: Tarabovci sa spájajú s SNS a s Andrejom Dankom, vo veľkom skloňovali aj Romanu Tabák

Tarabovci sa spájajú s SNS a s Andrejom Dankom, vo veľkom skloňovali aj Romanu Tabák (Zdroj: FB/Tomáš Taraba)

Taraba mal nezaradenej poslankyni volať ohľadom jej členstva na kandidátnej listine, výsledkom telefonátu mala byť práve dohoda na pondelkovom stretnutí. Na ňom mali riešiť pripojenie sa Tabák k spoločnej kandidátke SNS a Tarabovho subjektu Život - Národná strana. "Myslím si, že to vyzerá pozitívne a že sa k nám pridá," povedal Taraba. Poslankyňa sa k záverom rokovania vyjadriť nechcela. Uviedla, že informovať bude potom, keď sa rozhodne.

Taraba a Tabák prichytení
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto TA3)

Šéf SNS Andrej Danko a Tomáš Taraba informovali o tom, že do volieb idú spoločne, minulý týždeň. Nezlučujú sa ani nevytvárajú koalíciu, ale zabojovať chcú o hlasy voličov na spoločnej kandidátnej listine, ktorej lídrom bude Danko. Šéf národniarov už vtedy avizoval rokovania aj s ďalšími stranami s cieľom vytvoriť po voľbách stabilnú vládu. Nepovedal však, s ktorými ďalšími subjektami rokujú. Podotkol však, že nie je tajomstvom ich rokovanie s Národnou koalíciou či lídrom strany Slovenský patriot Miroslavom Radačovským.

Taraba už vtedy otvorene povedal, že si vie na spoločnej kandidátke predstaviť aj nezaradenú poslankyňu Romanu Tabák, či bývalú poslankyňu Martinu Šimkovičovú. Ozrejmil, že podľa dohody na konci dňa kandidátnu listinu tvorí predseda SNS, avšak strana Život sa bude vyjadrovať k jednotlivým osobnostiam či stranám. Danko dodal, že ani s jednou ešte nerokoval. Tabák v tom čase uviedla, že s Dankom ani Tarabom zatiaľ nerokovala. "Ak sa rokovania medzi mnou a SNS uskutočnia, budeme vás informovať," dodala. Spájanie národných síl na kandidátke SNS považuje za sympatické a podporuje ho.

Viac o téme: RokovaniaTalianskoPompejeTomáš TarabaRomana TabákKandiátka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu