Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Politický odchod roka: Hlina to nakoniec v Dobrej voľbe zabalil, cez TOTO sa nevie preniesť!

Alojz Hlina a Rado Baťo Zobraziť galériu (5)
Alojz Hlina a Rado Baťo (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Súčasná politická situácia je znamenitá a typická svojou premenlivosťou a nestálosťou. Potvrdil to aj dnešný deň, keď sa verejnosť dozvedá o tom, že niekdajší šéf KDH Alojz Hlina, ktorý pôsobil v rámci platformy Umiernení v Dobrej voľbe ohlásil svoj odchod z tejto strany. Rozhodnutie predsedníctva Dobrej voľby totiž hovorí o budúcej spolupráci so stranou Hlas-SD.

archívne video

Rado Baťo z Dobrej voľby a Umiernených v rozhovore prezradil, ako to bude vyzerať s budúcnosťou strany (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Hlinov odchod ako prvý potvrdil denník SME. Bolo to pritom len pomerne nedávno, keď sa pri príležitosti "vianočnej dohody" k Dobrej voľbe a Tomášovi Druckerovi pridal Alojz Hlina v rámci vlastnej platformy. Po tomto kroku strana doplnila názov na Dobrá voľba a Umiernení.

Politický odchod roka: Hlina
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

V strane vytrval len vyše roka

Alojz Hlina svoj odchod potvrdil aj na sociálnej sieti. "Platforma Umiernení, ktorá bola súčasťou strany Dobrá voľba a Umiernení rešpektuje rozhodnutie predsedníctva strany zo dňa 11.2., na ktorom sa uznieslo, že vstupujú s politickou stranou Hlas do jednania o predvolebnej spolupráci vo voľbách 2023," konštatuje Hlina, pre ktorého to bol zjavne hraničný bod ďalšej spolupráce.

Politický odchod roka: Hlina
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Alojz Hlina)

Názory na spoluprácu sa líšia

Podľa Hlinu má platforma Umiernených má inú predstavu o tom, s kým a ako spolupracovať v nadchádzajúcich voľbách. "Platforma preto nebude pokračovať v spolupráci so stranou Dobrá voľba v rámci jednej strany," vyhlasuje Hlina.

Alojz Hlina
Zobraziť galériu (5)
Alojz Hlina  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Platforma Umiernených sa navyše podľa Hlinu určite nebude transformovať na politickú stranu do volieb 2023. "V období do volieb 2023 budeme pôsobiť ako občianska názorová platforma a vyvíjať činnosť smerom k tomu, aby stredopravé nepopulistické politické formácie uspeli vo voľbách," uzavrel Hlina.

Nebudem sa hádzať o zem ako čoskoro exkolegovia, tvrdí Baťo

Po dnešnom dianí reagoval aj Rado Baťo z Dobrej voľby. "Nebudem, nenechajte sa dopliesť novinovými titulkami. Ale na rozdiel od niektorých (čoskoro ex-)kolegov v strane sa nebudem ani hádzať o zem a teatrálne odchádzať preč pri myšlienke, že by Dobrá voľba mala rokovať s Pellegrinim. Lebo najväčším nešťastím v politike sú ľudia, pre ktorých je od rána do večera najdôležitejšia jediná téma – oni sami a ich morálna nadradenosť," odkazuje Baťo. "V skutočnosti mám pocit, že pravičiarom komplet preskočilo. Vidieť v Hegerovi záchrancu demokratických síl, je prejavom úplnej straty súdnosti," povedal Baťo zrejme na margo témy spájania politických síl.

Politický odchod roka: Hlina
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Rado Baťo)

O ďalších politických krokoch bude Baťo čoskoro informovať. "Keď bude o čom. Lebo – aj to mi hovorí moja desaťročná skúsenosť robotníka politiky – treba informovať o výsledkoch, nie otravovať prázdnymi rečami," uzavrel.

Viac o téme: OdchodAlojz HlinaRado BaťoDobrá Voľba a Umiernení
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu