Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Heger o darovaní stíhačiek Ukrajine: Opozícia klame občanov! Chceme stanovisko ústavných právnikov

Eduard Heger
Eduard Heger (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Dočasne poverená vláda sa zatiaľ na Ústavný súd neobráti, vyžiada si však stanovisko ústavných právnikov k možnosti darovať stíhačky MiG na Ukrajinu. V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to uviedol poverený predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO).

"Vyžiadame si oficiálne stanovisko ústavných právnikov, či má vláda v poverení kompetenciu darovať, a podľa toho budeme postupovať v ďalších krokoch," uviedol Heger. Myslí si, že rozhodnutie darovať stíhačky je autonómne rozhodnutie každej krajiny, vidí tiež možnosť získať za dar peniaze z Európskej únie. Upozornenia opozície na možnú eskaláciu napätia a zatiahnutie Slovenska do vojny sú podľa neho strašením. "A aj to je možno slabé slovo, je to klamstvo, zavádzanie občanov," vyhlásil.

VIDEO Slovensko začne oficiálne rokovať o možnej výmene vyradených migov na Ukrajinu

Slovensko začne oficiálne rokovať o možnej výmene vyradených migov na Ukrajinu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

 "Volodymyr Zelenskyj nás prosí, aby sme ich ochránili pred ruskými bombami. Skúsme si predstaviť to, ako by sme sa my cítili v ich situácii," poznamenal premiér. Zopakoval, že migy sú na Slovensku bez využitia. Ohradil sa tiež voči vyjadreniam predstaviteľov strany Smer-SD naznačujúcim možné vyhlásenia vojnového stavu na Slovensku a mobilizácie, odsúdil ich ako klamstvá. Je presvedčený o tom, že by v tomto prípade mal konať generálny prokurátor.

Viac o téme: StíhačkyUkrajinaÚstavný súdEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu