Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Piatkové zasadnutie poslanci ukončili diskusiou o úprave valorizácie dôchodkov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili piatkové rokovanie diskusiou o návrhu novely zákona o sociálnom poistení, ktorý predložili nezaradení poslanci pôsobiaci v mimoparlamentnom Hlase-SD. Zmena má priniesť mimoriadne zvyšovanie dôchodkov v čase vysokej inflácie či rozmrazenie valorizácie minimálnych dôchodkov.

Návrh podľa jedného z predkladateľov Erika Tomáša (nezaradený) reaguje na vysoký rast cien v minulom aj tomto roku, na ktorý súčasná vláda nereaguje dostatočne. Dôchodky sa vlani zvyšovali len minimálne a aj v tomto roku valorizácia zaostáva za infláciou, upozornil.

Piatkové zasadnutie poslanci ukončili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

VIDEO Poslanci Hlasu-SD o aktuálnej politickej situácii

Poslanci Hlasu-SD o aktuálnej politickej situácii (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Všetky navrhované zmeny podľa poslanca podporuje aj Jednota dôchodcov na Slovensku (JDS) a jednomyseľne ich schválil tiež sociálny výbor. Návrh je už v druhom čítaní a parlament by o ňom mal definitívne rozhodnúť budúci týždeň. "Neexistuje žiadna vecná prekážka na schválenie tohto zákona. Ak nebude schválený, pôjde len o politikárčenie," myslí si Tomáš.

Poslanci sa opäť zídu budúci týždeň v utorok

Poslanci sa opäť zídu budúci týždeň v utorok (14.2.). Začať by mali o 9.00 h ráno mimoriadnou schôdzou NR SR k stíhačkám Mig-29, ktoré by Slovensko mohlo darovať Ukrajine. Následne budú pokračovať prerušenou rozpravou o valorizácii dôchodkov.

Viac o téme: úpravaPoslanciDiskusiaNRSRValorizácia dôchodkov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu