Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Žena prišla pri online kúpe o 2000 eur! Chcela si kúpiť len sukňu...

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HUMENNÉ - Polícia v Humennom vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku a trestného činu podvodu. Prípad súvisí s podvodom pri kúpe na internete. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"Koncom januára tohto roku si 23-ročná Sninčanka chcela kúpiť prostredníctvom jednej z internetových aplikácií sukňu. Reagovala na ponuku, ktorá sa jej páčila, a v presvedčení, že ide o riadnu úhradu za vybraný tovar, cez mail poskytla identifikačné údaje k svojej bankomatovej karte. Následne bola z jej účtu neoprávnene vykonaná platba vo výške 2000 eur. Mladá žena nemala ani sukňu a doposiaľ jej neboli vrátené ani peniaze," uviedla Ligdayová.

Neznámym netreba dôverovať

Polícia odporúča pri nakupovaní alebo predaji využiť možnosti platenia, ktoré sú bezpečnejšie a ktoré predávajúcich alebo kupujúcich ochránia pred prípadnými podvodníkmi. Netreba dôverovať neznámym ľuďom a neposkytovať im citlivé údaje o sebe, svojich blízkych či k osobným účtom.

Viac o téme: PodvodKúpaInternet Trestný činHumenné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu