Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Ukončenie vyšetrovania obzvlášť závažného zločinu: Muž bol obvinený zo 132 podvodov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SKALICA - Krajský vyšetrovateľ podal vo veci 132 podvodov návrh na podanie obžaloby voči 39-ročnému konateľovi firmy na zasklievanie. Ten zostáva do rozhodnutia súdu vo väzbe. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Polícia vykonala vyšetrovanie. "Na základe vykonaných procesných úkonov vyšetrovateľ obvinil podnikateľa z celkovo 132 skutkov podvodu. Poškodených mal svojím konaním pripraviť o viac ako 300.000 eur," uviedla Antalová.

Pred klientami sa zatajoval

Muž z okresu Skalica mal pred potenciálnymi klientmi vystupovať ako konateľ firmy zaoberajúcej sa najmä zasklievaním balkónov, terás a montážou prístreškov. "Od svojich zákazníkov mal po spísaní zmluvy o dielo požadovať zálohu vo výške približne polovice z celkovej dohodnutej sumy. Práce však nezrealizoval a na naliehanie oklamaných zákazníkov nereagoval. Muž sa začal zatajovať a vyplatenú zálohu klientom nevracal," informovala krajská policajná hovorkyňa.

 

POLICAJTI UKONČILI VYŠETROVANIE TENTO ZÁHORÁK VÁM UŽ BALKÓN NEZASKLÍ Krajský vyšetrovateľ podal vo veci 132 podvodov...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Thursday, February 9, 2023

Hrozí mu trest odňatia slobody až na 15 rokov

Ako doplnila, veľká časť poškodených boli osoby v dôchodcovskom veku. "Ani od nich sa neštítil pýtať zálohy za prácu vo výške aj niekoľko tisícok eur. Svoje služby ponúkal zákazníkom aj mimo Trnavského kraja. Policajti muža obvinili z obzvlášť závažného zločinu podvodu. V zmysle zákona mu môže hroziť trest odňatia slobody až na 15 rokov," povedala Antalová.

Viac o téme: VäzbaPodvodyObžalobaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu