Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Veľký podvod na zákazníkov Telekomu! Spoločnosť zalarmovala vlastných klientov, varovanie pred mailami

(Zdroj: andoidportal.zoznam.sk)

BRATISLAVA – Jeden z najväčších telekomunikačných operátorov na slovenskom trhu upozorňuje na podvod. Zákazníci Telekomu dostávajú podvodné e-maily v súvislosti s platením faktúr. Spoločnosť vyzvala klientov, aby v žiadnom prípade neklikali na odkaz, ktorý je súčasťou spomínaných správ.

„Radi by sme upozornili zákazníkov, že posledných 24 hodín sa mohli stretnúť s priamo cieleným zneužitím formou emailovej komunikácie (tzv. phising). Jej obsahom bola informácia o dvojitom uhradení faktúry za mesiac Február 2022,“ upozornil operátor.

Archívne video: Telefonickí podvodníci pripravili seniorku o úspory

Telefonickí podvodníci pripravili seniorku o úspory (Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj)

Oslovený zákazník je vyzvaný, aby pre navrátenie duplicitnej sumy klikol na uvedený link, ktorý bol súčasťou emailu. V prípade, že by ste tak urobili, nastanú však problémy. „Vyzývame všetkých našich zákazníkov, ktorí obdržali taký e-mail vydávajúci sa za oficiálnu komunikáciu našej firmy, aby neklikali na žiadny URL odkaz, ani nezadávali žiadne svoje osobné identifikačné údaje či údaje o platobnej karte,“ uviedol Telekom.

Zároveň ľudí upozornili, že ak v budúcnosti dostanú podobný e- mail od ich spoločnosti alebo inej, nech si pozorne prečítajú obsah a preštudujú informácie od odosielateľa.

Viac o téme: PodvodUpozornenieKlientiTelekom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu