Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Meteorológovia varujú pred silným vetrom a snežením: Pre tieto okresy platí výstraha druhého stupňa

husté sneženie Zobraziť galériu (2)
husté sneženie (Zdroj: Polícia SR - Prešovský kraj)

BRATISLAVA - Najmä na severe Slovenska meteorológovia varujú pred vetrom na horách i v nižších polohách, upozorňujú aj na sneženie. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy prvého aj druhého stupňa.

Výstrahu druhého stupňa pred snežením vydali meteorológovia pre okresy Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín a Čadca. Prvostupňová výstraha platí vo zvyšku Žilinského kraja a tiež v okresoch Poprad, Púchov, Prievidza, Považská Bystrica, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Brezno a Banská Bystrica. Výstrahy platia aj počas celého piatka (3. 2.). V Banskobystrickom, Prešovskom, Trenčianskom a Žilinskom kraji SHMÚ varuje aj pred tvorbou snehových závejov.

Meteorológovia varujú pred silným
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: shmu.sk)

Druhý stupeň výstrahy pred vetrom na horách platí do piatka rána v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Tvrdošín. Vietor môže podľa meteorológov dosiahnuť nárazovo rýchlosť 135 až 160 kilometrov za hodinu. Výstraha prvého stupňa platí v okresoch Dolný Kubín, Martin, Námestovo, Turčianske Teplice a Žilina.

Viac o téme: PočasieSneženieVietorVýstraha druhého stupňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu