Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pápež vo Vatikáne prijal delegáciu Konferencie biskupov Slovenska

(Zdroj: SITA/AP Photo/John Locher)

VATIKÁN — Pápež František prijal v sobotu v Apoštolskom paláci vo Vatikáne na osobnej audiencii delegáciu Konferencie biskupov Slovenska (KBS). TASR o tom informuje na základe správy Tlačovej kancelárie KBS.

Delegáciu tvorili košický arcibiskup metropolita Bernard Bobera a podpredseda KBS, nitriansky biskup Viliam Judák, ako aj ich tajomníci Jozef Kmec a Miroslav Cimerák a výkonný tajomník KBS Ivan Ružička. Pred audienciou delegácia slávila svätú omšu nad hrobom sv. Petra vo vatikánskej Bazilike sv. Petra a modlila sa aj pri hrobe nedávno zosnulého emeritného pápeža Benedikta XVI.

 

DELEGÁCIA KBS V RÍME A VATIKÁNE🇻🇦🇸🇰 Delegácia KBS prišla do Ríma. Pozývame k 🙏 za ich návštevu. Sledujte TK KBS.

Posted by TK KBS on Thursday, January 19, 2023

Slovenská delegácia je v Ríme od štvrtka. V piatok navštívila Dikastérium pre biskupov, kde ich prijal prefekt kongregácie pre biskupov Marc Ouellet. Následne sa stretli s vatikánskym štátnym sekretárom Pietrom Parolinom, ktorého pozvali na návštevu Slovenska. Po sobotňajšej audiencii navštívi delegácia KBS Dikastérium pre komunikáciu, kde ich prijme jeho prefekt Paolo Ruffini.

V nedeľu príde medzi krajanov v Pápežskom slovenskom kolégiu svätého Cyrila a Metoda, ktoré tento rok oslavuje 60. výročie od svojho požehnania. Na Slovensko sa vráti v pondelok.
 

Viac o téme: PápežDelegáciaKBS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu