Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Čaputovej partner Rizman má nový flek: Zakotvil v známej organizácii! Prvé slová o novej práci

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, Dano Veselský)

BRATISLAVA – Partner prezidentky Zuzany Čaputovej má nové miesto. Pôsobiť bude v neziskovej organizácii Post Bellum, ktorá už viac ako 20 rokov vyhľadáva a nahráva spomienky pamätníkov kľúčových momentov 20. storočia. Na starosti bude mať vzťahy s verejnosťou a komunikáciu.

Archívne video: Prezidentka Zuzana Čaputová odletela do Londýna: Vzdala úctu zosnulej Alžbete II.

Prezidentka Zuzana Čaputová odletela do Londýna: Vzdala úctu zosnulej Alžbete II. (Zdroj: IG/Zuzana Čaputová)

O tom, že Juraj Rizman posilnil ich rady, informovala samotná neziskovka. „Juraj už v minulosti externe spolupracoval s Post Bellum, pri strategickom plánovaní organizácie, či niektorých našich aktivitách, ako bol Deň vojnových veteránov, či propagácii niektorých našich zbierok. V roku 2022 s nami začal veľmi neplánovane, ale o to efektívnejšie, pracovať pri pomoci Ukrajine v podobe nákupu ochranného a zdravotníckeho materiálu. Som veľmi rada, že sme sa nakoniec s Jurajom dohodli, a od januára 2023 posilní náš tím, lebo si rozumieme nielen profesionálne, ale aj ľudsky,“ povedala riaditeľka Post Bellum Sandra Polovková.

Juraj Rizman a riaditeľka Post Bellum Sandra Polovková.
Zobraziť galériu (2)
Juraj Rizman a riaditeľka Post Bellum Sandra Polovková.  (Zdroj: Facebook/Post Bellum SK / Príbehy 20. storočia)

Rizman bude v rámci Post Bellum zastrešovať témy budovania vzťahov s verejnosťou, komunikácie a Kolégia Pamäti národa. Ako sám uviedol, miluje históriu a dlhodobo obdivuje prácu Post Bellum v oblasti dokumentovania a zviditeľňovania zaujímavých príbehov 20. storočia. „Už v minulosti som pomáhal viacerým občianskym iniciatívam, ktoré riešili témy pamäti národa a vysporiadania sa s historickými krivdami, preto sa veľmi teším, že budem môcť nadviazať na tieto aktivity a pomôcť práve Post Bellum pri rozvíjaní tém pamäti národa a ich komunikácii širokej verejnosti,“ tvrdí Rizman.

Organizácia tiež pripomenula, že Rizman bol predstaviteľom viacerých slovenských mimovládnych organizácií, ako napríklad Greenpeace, či VIA IURIS. „V roku 2017 sa podieľal na občianskej kampani za zrušenie Mečiarových amnestií, ako aj na občianskej iniciatíve ´Pamätaj´ k téme ÚPN. Pôsobil tiež ako člen Grémia tretieho sektora, či Rady vlády pre mimovládne neziskové organizácie, poradného orgánu Vlády SR pre oblasť rozvoja občianskej spoločnosti,“ uviedli. Rizmana si na začiatku svojho úradovania vybrala Zuzana Čaputová do tímu svojich poradcov, potom, ako sa z nich stal pár, však Rizman tento post po pár mesiacoch opustil. Neskôr pôsobil ako poradca podpredsedu parlamentu Juraja Šeligu, kde po roku tiež skončil.

Viac o téme: Post BellumJuraj Rizman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu