Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Nešťastie futbalového reprezentanta: Počas noci mu zhorel dom do tla

Stanislav Šesták
Stanislav Šesták (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

PREŠOV – Bývalému futbalovému reprezentantovi Stanislavovi Šestákovi v noci zo stredy na štvrtok vyhorel drevodom v Demjate pri Prešove. Počas požiaru sa v ňom nikto nenachádzal. Predbežnú škodu vyčíslili zatiaľ na stovky tisíc eur.

Požiar zrubovej chaty v katastri obce Demjata, okres Prešov, spôsobil škody za približne pol milióna eur. Informovala o tom Miroslava Knišová z vnútorného oddelenia Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove s tým, že oheň zachvátil stavbu krátko po polnoci vo štvrtok, nikto sa pri požiari nezranil. "Na mieste udalosti zasahovalo deväť príslušníkov z hasičských staníc Raslavice, Bardejov a Prešov s piatimi kusmi hasičskej techniky, ako aj členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Demjata s jedným kusom techniky," uviedla Knišová. 

"Po príchode hasičov na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že ide o požiar dvojpodlažného dreveného zrubového domu s rozmerom približne 15 krát 15 metrov, ktorý sa nachádzal už v treťom štádiu horenia," uviedla Knišová. Dodala, že zasahujúci hasiči odpojili objekt od prívodu energií a okamžite začali s hasiacimi prácami. Požiar sa im podarilo v priebehu dvoch hodín lokalizovať, následne postupne rozoberali konštrukcie objektu a pomocou termovíznej kamery vyhľadávali skryté ohniská a dohášali ich.

Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania

"Požiar bol zlikvidovaný krátko po štvrtej hodine. Z dôvodu silného zadymenia boli pri zásahu použité autonómne dýchacie prístroje," doplnila Knišová. Na miesto udalosti vyslali aj expertíznu skupinu z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave. Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu zisťovania. "Následkom udalosti vznikla majiteľovi priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na hodnotu 500.000 eur," uzavrela Knišová.

Všetko nasvedčuje tomu, že drevodom obýval Stanislav Šesták s rodinou približne desať rokov. Bývalý futbalista sa práve včera doma zastavil a odpratal sneh. Bývalý reprezentant s manželkou a tromi deťmi momentálne žije v Prešove. Šesták je od posledných komunálnych volieb poslancom mestského zastupiteľstva v Prešove, kde má má aj trvalý pobyt. V súčasnosti je tiež funkcionárom prešovského klubu FC Tatran Prešov.

Viac o téme: DomPožiarFutbalista
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu