Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Úradnícku vládu vidí prezidentka ako krajnú možnosť, o aktuálnej situácii hovorila aj s premiérom

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v utorok (13. 12.) popoludní stretla s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO). Hovorili spolu o vývoji aktuálnej politickej situácie. Uviedol to prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

oslanci Národnej rady SR v utorok posunuli hlasovanie o návrhu na vyslovenie nedôvery vláde na štvrtok (15. 12.) o 17.00 h. Prezidentka následne uviedla, že situáciu v parlamente pozorne sleduje. Zdôraznila, že akékoľvek riešenie vládnej krízy má aktuálne v rukách parlament alebo vláda. "Ja som, samozrejme, pripravená realizovať svoje kompetencie, keď na to príde," dodala. Slovensko podľa nej potrebuje pokoj, ako aj stabilnú a funkčnú vládu. 

archívne video: Prezidentka Zuzana Čaputová v parlamente predniesla asi najkritickejšiu správu o stave republiky

Prezidentka Zuzana Čaputová v parlamente predniesla asi najkritickejšiu správu o stave republiky (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Úradnícku vládu považuje prezidentka za krajnú možnosť. Ako zdôvodnila, nie je jednoduché takýmto spôsobom zostaviť odborníkov na krátky čas, keďže úradnícka vláda sa väčšinou zostavuje do predčasných volieb. Zároveň znamená úradnícka vláda podľa nej prebranie politickej zodpovednosti v čase kríz. 

Viac o téme: Zuzana ČaputováEduard HegerPolitická situácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu