Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Druhá čierna ovca v klube Sme rodina: Pár hodín pred hlasovaním odmieta vládu podporiť ďalší poslanec!

Krošlák odmieta podporiť vládu. Zobraziť galériu (2)
Krošlák odmieta podporiť vládu. (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Dá sa už vlastne povedať, že šanca na pád vlády sa zvyšuje s každým ďalším statusom! Len pár hodín po Martinovi Borguľovi zo Sme rodina svoj postoj ohlasuje aj Ján Krošlák z toho istého klubu. Krošlák rovnako nezahlasuje za budúcnosť vlády Eduard Hegera, ktorú podľa neho aj tak riadi Igor Matovič (obaja OĽaNO). Dôvody na to má rôzne, no prekáža mu hlavne to, že ide o "vládu sekty". Sám pritom kedysi z klubu OĽaNO odišiel pre nezhody s Matovičom.

Richard Sulík v pléne odôvodňuje návrh na odvolanie vlády Eduarda Hegera (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Odchod sekty, takto odôvodňuje hlasovanie Krošlák

Poslanec a bývalý športovec Krošlák odmieta podporiť vládu vraj preto, lebo ide vraj o agóniu. "Ja som sa rozhodol hlasovať za pád vlády pod taktovkou Igora Matovič. Áno, Igora Matoviča, lebo vláda Eduarda Hegera tu nikdy nebola a Igor Matovič aj po svojom odchode z premiérskeho kresla neprestal škodiť tejto krajine," odôvodňuje svoj krok Krošlák.

Druhá čierna ovca v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Ján Krošlák)

Po Borguľovi odchádza z klubu aj Krošlák

Sám hovorí, že toto hlasovanie nebude o "návrate mafie" či "konci demokrace", ale o odchode sekty. Rozhodol sa preto pre rovnaké rozhodnutie, ako jeho kolega Martin Borguľa.

"Ide o sektu, ktorá spôsobila chaos a teror v tejto krajine. Vážim si prácu viacerých ministrov, ktorí si zaslúžia rešpekt, ale nič to nemení na tom, že si myslím, že túto krajinu riadi nekompetentná skupina ľudí okolo Matoviča, ktorá by mala odísť. Vzhľadom na to, že moje názory v tomto nie sú totožné s vedením hnutia Sme rodina, ohlasujem vystúpenie z tohto poslaneckého klubu," šokoval Krošlák, ktorý rozhodne nie je prvým odídencom z klubu za pár hodín.

Viac o téme: VládaHlasovanieOdvolávanieOĽaNOSme rodinaEduard HegerJán Krošlák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu