Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ohavný čin: Žena (50) v Bratislave takmer rok týrala psa, hrozí jej trojročný trest

Pri preukázaní viny hrozí žene trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky Zobraziť galériu (3)
Pri preukázaní viny hrozí žene trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Enviropolícia obvinila 50-ročnú ženu, ktorá mala od konca minulého roka v záhradkárskej oblasti Žabí Majer v Bratislave týrať sučku nemeckého ovčiaka. Pri preukázaní viny jej hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Vyšetrovateľ enviropolície oddelenia Bratislava začiatkom decembra vzniesol obvinenie 50-ročnej I. J. pre trestný čin týrania zvierat spáchaný závažnejším spôsobom konania," uviedla Bárdyová.

Ohavný čin: Žena (50)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Obvinená mala mať sučku dlhšiu dobu uviazanú o krk lanom, silónovým špagátom a kusmi drôtu o kovovú tyč, ktoré sa jej zarezali do krku až do hĺbky viac ako dva centimetre. 

Ohavný čin: Žena (50)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Žilinka navrhuje zvýšenie ochrany spoločenských zvierat 

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka navrhuje zvýšenie ochrany spoločenských zvierat. V pondelok predložil predsedovi Národnej rady (NR) SR Borisovi Kollárovi (Sme rodina) podnet na prijatie zmeny a doplnenia Trestného zákona. Prokurátor o tom informoval na sociálnej sieti. 

"Účelom navrhovanej právnej úpravy je ochrana spoločenských zvierat – psov a mačiek - pred ich usmrtením bez primeraného zákonného dôvodu," priblížil. Rovnako aj ochrana pred výrobou produktov živočíšneho pôvodu alebo živočíšnych vedľajších produktov z takto usmrtených spoločenských zvierat a obchodovaním s nimi.

Ďalším zámerom je podľa Žilinku zvýšenie ochrany zvierat používaných na liečebné, športové alebo rekreačné účely pred ich týraním. "Napríklad agility, dogtrekking, psie záprahy, dostihy, hipoterapia, felinoterapia, animoterapia," spresnil prokurátor. Zmenou a doplnením Trestného zákona by sa podľa neho rovnako rozšírila ochrana koňovitých zvierat pred zanedbaním starostlivosti a ich týraním.

Viac o téme: PesŽenaTýranieBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu