Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Otrasný čin muža z Topoľčian: Z okna vyhodil mačku! S uhynutým zvieraťom ho chytili policajti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TOPOĽČANY - Trenčianski policajti podali návrh na obžalobu muža z Topoľčian, ktorý ešte v júli tohto roka vyhodil mačku z okna bytu na piatom poschodí v Bánovciach nad Bebravou.

Muž čelí obvineniu z trestného činu týrania zvierat. Informovala o tom v piatok polícia na sociálnej sieti. "Mačka dopadla na chodník pri bytovom dome, následkom čoho uhynula. Obvinený ju následne vložil do ruksaku a išiel smerom k vodnej nádrži Prusy, kde ho na poľnej ceste vedúcej k priehrade spozorovala hliadka Mestskej polície Bánovce nad Bebravou, ktorá následne zistila okolnosti jeho protiprávneho konania," uviedli policajti.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje občanov, že akékoľvek bezdôvodné konanie smerujúce k zraneniu alebo usmrteniu zvieraťa je protiprávnym konaním v zmysle zákona o veterinárnej starostlivosti. "V prípade, že osoba týra zviera, hoci bola za obdobný čin v predchádzajúcich 12 mesiacoch postihnutá alebo za taký čin bola v predchádzajúcich 24 mesiacoch odsúdená, alebo týra zviera zvlášť krutým a surovým spôsobom, prípadne utýra zviera, je takéto konanie považované za trestný čin a osoba môže byť potrestaná odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky," priblížili policajti.

archívne video

Nájdite sa so zvieratkom z útulku: 11. ročník podujatia na adopciu psíkov (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ podľa nich potrestá, ak spácha uvedený čin na viacerých zvieratách alebo verejne, či na mieste prístupnom verejnosti, prípadne na zvierati osobitne chránenom zákonom alebo závažnejším spôsobom konania.

Viac o téme: MačkaPolícia Týranie zvieratTrenčín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu