Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Veľké sťahovanie národov: Pre predĺžený víkend praskala Hlavná stanica vo švíkoch! TAKTO to vyzeralo

Hlavná stanica v Bratislave Zobraziť galériu (2)
Hlavná stanica v Bratislave (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Po vyše týždni majú Slováci opäť predĺžený víkend, ktorí mnohí využívajú na to, aby sa dopravili k svojim rodinám. A to najmä tí, ktorí študujú napríklad v Bratislave, ale rodičov majú na východe, prípade sa do okolia hlavného mesta presťahovali za prácou. To sa však prejavilo aj na cestách či železniciach. Hlavná stanica v stredu podvečer doslova praskala vo švíkoch!

Deň boja za slobodu a demokraciu, ktorý si každoročne pripomíname 17. novembra, tento rok padol na štvrtok, čo mnohí využili na predĺžený víkend. Viaceré školy totiž majú nariadené riaditeľské voľná, čo využili aj rodičia a zobrali si voľno v práci a odišli na niekoľko dní preč. Voľno majú aj mnohé univerzity, a preto sa študenti z hlavného mesta pobrali k rodinám. To však spôsobil nápor nielen na cestách, ale aj na iné formy dopravy. 

Archívne VIDEO Doprava: Na linke Bratislava – Komárno opäť premávajú vlaky národného dopravcu

Doprava: Na linke Bratislava – Komárno opäť premávajú vlaky národného dopravcu (Zdroj: TASR / Ladislav Vallach)

Bratislavská diaľnica smerom na Žilinu bola plná áut a na viacerých úsekoch sa tvorili rozsiahle kolóny. Plné boli aj "staré" cesty smerom na juhozápad Slovenska, smerom na Dunajskú Stredu po výjazde z diaľnice D4R7 sa tvorili kolóny. 

Archívne VIDEO Zápchy v Bratislave

Zápchy v Bratislave

Inak to ale nevyzeralo ani na hlavnej železničnej stanici v Bratislave. Tú využívajú najmä študenti, ktorí sa presúvajú k rodinám. Krátko pred 18. hodinou však bola plná. Viaceré vlaky pritom avizovali meškanie, išlo však o medzinárodné vlaky do Budapešti a Prahy. "V čakacej miestnosti bolo toľko ľudí, že som ledva prešla k východu," informovala Topky.sk čitateľka Scarlett. 

Veľké sťahovanie národov: Pre
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Viac o téme: Hlavná železničná stanicaSťahovanie národovKol'ónyPlná hlavná stanica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu