Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Poslanec Matúš Šutaj Eštok podal trestné oznámenie pre pranie peňazí kajúcnikmi

Matúš Šutaj Eštok Zobraziť galériu (2)
Matúš Šutaj Eštok (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Matúš Šutaj Eštok pôsobiaci v mimoparlamentnej strane Hlas-SD podal v stredu na Generálnu prokuratúru (GP) SR trestné oznámenie pre podozrenie z prania peňazí kajúcnikmi Ľudovítom Makóom, Michalom Suchobom, Františkom Imrezcem a ďalšími v kauze Daniari, v ktorej štát prišiel o vyše 18 miliónov eur. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

Nezaradený poslanec Matúš Šutaj Eštok podal trestné oznámenie v kauze Daniari (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Pýtam sa verejne Daniela Lipšica, prečo špeciálna prokuratúra v tejto kauze nestíha podozrenie z trestného činu legalizácie príjmov z trestnej činnosti. (...) Pýtam sa, či toto nie je forma odmeny pre prominentných kajúcnikov, aby si mohli užívať svoje peniaze v čínskych bankách alebo hotovosti až do konca života," uviedol Šutaj Eštok. Ako zdôvodnil, považuje za verejný záujem odhaliť manipulačné praktiky nominantov Igora Matoviča (OĽANO) a ich zneužívanie práva na politické účely.

Trestné oznámenie súvisí s prípadom trestného činu neoprávneného uplatnenia nároku na vrátenie DPH na daňovom úrade v Nitre, pripomenula hovorkyňa. V kauze známej ako Daniari mala organizovaná skupina ľudí žiadať neoprávnene od štátu vratky DPH, pričom jej najvyššie postavenými členmi a "mozgom" mali byť práve spomínaní kajúcnici.

Viac o téme: Trestné oznámenieKajúcniciHlasMatúš Šutaj Eštok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu