Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

NAKA obvinila študenta, ktorý schvaľoval teroristický útok na Zámockej, ďalšiemu hrozí väzba!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA – Iba 16-ročný mladík a študent strednej školy v Bratislave majú na krku obvinenia súvisiace s terorizmom. Jedného z nich dokonca vyšetrovateľ navrhol stíhať väzobne, druhý bol prepustený na slobodu.

Polícia ešte v piatok informovala o zadržaní podozrivej mladistvej osobe. 16-ročný mladík bol zadržaný v Bratislave a následne s ním boli  vykonávané procesné úkony. Bližšie informácie však polícia vtedy neposkytla. O novinkách týkajúcich sa prípadu informovala až dnes.

Archívne video: Streľba na Zámockej

Streľba na Zámockej (Zdroj: Tip čitateľa)

„Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vzniesol dňa 21.10.2022 obvinenie mladistvej osobe B. B. za zločin Niektoré formy účasti na terorizme podľa § 419b ods. 2b Trestného zákona a Založenie, podpora a propagácia hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd § 421 ods. 1, 2a Trestného zákona. Dnes (22. 10. 2022) bol vyšetrovací spis doručený na ÚŠP GP SR s podnetom na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby z dôvodov podľa § 71/1c Trestného poriadku,“ uviedla polícia. Akcia dostala označenie BALERION.

NAKA obvinila študenta, ktorý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Obvinenie má na krku aj študent

Včera bol zároveň príslušníkmi Národnej kriminálnej agentúry zadržaný aj študent strednej školy v Bratislave a to pre podozrenie zo „zločinu Niektoré formy účasti na terorizme podľa § 419b ods. 1 Trestného zákona. Svojimi výrokmi verejne schvaľoval teroristický útok podľa § 419 ods. 1 písmeno a), ods. 2, ku ktorému došlo na Zámockej ulici v Bratislave.

Aj on už má na krku obvinenie. „V rámci včerajšej akcie „VÝSTRAHA“ vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vzniesol obvinenie osobe N. K. za zločin Niektoré formy účasti na terorizme podľa § 419b/1 Trestného zákona. So súhlasom prokurátora ÚŠP GP SR bola osoba prepustená na slobodu,“ informovala polícia.

Pripomínajú, že v rámci svojej činnosti monitorujú aj sociálne siete. „Upozorňujeme, že jednou z foriem účasti na terorizme je verejné schvaľovanie teroristického útoku v zmysle par. 419b Trestného zákona, za ktoré hrozí trest odňatia slobody vo výmere 3-10 rokov. Policajný zbor priebežne vyhodnocuje všetky informácie, ktoré získal vlastnou činnosťou alebo prostredníctvom podnetov od občanov,“ upozornili.

Viac o téme: TerorizmusVäzbaPolícia Sociálne sieteObvinenie NAKAStreľba na Zámockej
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu