Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícia objasňuje prípad podvodníka: Predstieral, že zamieňa maďarské forinty za eurá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Bratislavská polícia žiada verejnosť o pomoc v súvislosti s prípadom podvodníka, ktorý mal v júni obrať poškodeného o takmer 20.000 eur. Predstieral, že mu zamení maďarské forinty za eurá. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Neznámy muž sa poškodenému predstavil v telefonáte ako Péter a ponúkol mu výhodný kurz na zámenu peňazí. Poškodený s ponukou súhlasil a Péter mu zaslal SMS s adresou, na ktorú sa poškodený dostavil," priblížila polícia s tým, že mu v aute odovzdal finančnú hotovosť 8.150.000 HUF, čo predstavuje asi 19.700 eur.

 

PONUKA S VÝHODNÝM KURZOM HO STÁLA VIAC AKO 19 000 € 💸💸 ❓ POZNÁTE MUŽA NA FOTOGRAFIÁCH❓ ➡️ Policajti Okresného...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Saturday, October 22, 2022

Péter následne poškodenému uviedol, že si finančnú hotovosť v eurách zabudol v byte. Pravdivosť jeho tvrdenia si mal poškodený telefonicky potvrdiť u jeho kamaráta. "Počas telefonátu poškodeného s kamarátom neznámeho páchateľa Péter vymenil balíčky s hotovosťou za iné balíčky a odišiel do bytu po peniaze," uviedla polícia. Neznámy páchateľ sa však už nevrátil a poškodený následne zistil, že v taške sa nachádza iba 231.500 HUF, teda asi 560 eur.  

Polícia žiada verejnosť o pomoc

Polícia žiada verejnosť o pomoc s objasnením prípadu. Podvodníkom by mal byť muž v zdanlivom veku približne 60 rokov, pevnejšej postavy s výškou asi 180 centimetrov. "Má krátke šedivé vlasy s lysinami a je možné, že nosí dioptrické okuliare," spresnili policajti. V prípade akýchkoľvek informácií o osobách a skutočnostiach súvisiacich s prípadom môžu ľudia kontaktovať políciu telefonicky na čísle 158, osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení či formou správy prostredníctvom sociálnej siete.

Viac o téme: PeniazePodvodníkZámenaEuráForintyPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu