Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

AKTUÁLNE Stredoškoláka podozrievajú z terorizmu! Skončil v rukách NAKA

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA – Národná kriminálna agentúra mala zadržať stredoškoláka, ktorého podozrieva z účasti na terorizme. Čoho konkrétne sa mal mladík dopustiť, nateraz známe nie je.

Upozornil na to portál Aktuality.sk, ktorý sa odvoláva na viacero svojich zdrojov. Prípad nemá mať však žiaden súvis s nedávnou streľbou pred podnikom Tepláreň, kde zomreli po vyčíňaní mladíka dvaja ľudia.

Archívne video: Daňko nevylúčil, že tragickú streľbu budú vyšetrovať ako terorizmus

Daňko nevylúčil, že tragickú streľbu budú vyšetrovať ako terorizmus (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Stredoškoláka mali elitní policajti zadržať na strednom Slovensku. Z doteraz dostupných informácii nie je podľa portálu celkom jasné, čoho presne sa mal dopustiť. Paragraf o účasti na terorizme totiž zahŕňa široké spektrum činností, ktorými by sa ho človek mohol dopustiť, ako je verejné podnecovanie na spáchanie činu terorizmu alebo jeho verejné schvaľovanie, poskytnutie znalostí na výrobu výbušnín alebo zbraní na spáchanie teroristického činu. 

V súčasnosti sa vykonávajú procesné úkony

"V rámci vyšetrovania trestnej veci „SLOVAKBRO“ boli Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA) v spolupráci s Vojenským spravodajstvom zabezpečené dôkazy o páchaní trestnej činnosti iným páchateľom," uviedla neskôr polícia. 

"V tejto súvislosti príslušníci NAKA v súčinnosti s Vojenským spravodajstvom dňa 21.10.2022 vykonali realizáciu trestnej veci pod názvom „BALERION“ vedenej pre trestný čin Niektoré formy účasti na terorizme podľa § 419b ods. 2 Trestného zákona a Založenie, podpora a propagácia hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd § 421 ods. 1 Trestného zákona," spresnili. 

Podozrivá 16-ročná osoba bola podľa polície zadržaná v Bratislave. "V súčasnosti sú s podozrivou osobou vykonávané procesné úkony. Bližšie informácie poskytneme, keď to procesná situácia dovolí," dodali. 

Viac o téme: TerorizmusZadržanieStredoškolákPolícia NAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu