Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Prezidentka Čaputová po bombardovaní Ukrajiny: Je to akt cynizmu a slabosti, reagujú aj ďalší politici

Čaputová označila bombardovanie Ukrajiny za krok slabosti a cynizmu. Zobraziť galériu (2)
Čaputová označila bombardovanie Ukrajiny za krok slabosti a cynizmu. (Zdroj: TASR/AP Photo/Leo Correa, Martin Baumann, Topky/Vlado Anjel, Ján Zemiar)

BRATISLAVA/KYJEV - Zámerné ruské bombardovanie civilných cieľov na Ukrajine je prejavom cynizmu a slabosti. Na sociálnej sieti to uviedla prezidentka SR Zuzana Čaputová s tým, že Slovensko stojí pri Ukrajine a jej obyvateľoch. Na dnešný hrozivý útok v mestách na Ukrajine reagovali aj ďalší slovenskí politici.

archívne video

Prezidentka Čaputová sa vo Westminsterskej sále v Londýne pri katafalku poklonila pamiatke kráľovnej Alžbety II. (Zdroj: Facebook/Zuzana Čaputová)

Ranné útoky zasiahli Kyjev a mnohé ďalšie mestá po celej Ukrajine. Ruské sily vypálili na Ukrajinu najmenej 83 rakiet, z ktorých 43 zničila ukrajinská protivzdušná obrana, uviedli podľa BBC ukrajinské vzdušné sily.

Konečná bilancia obetí ruských útokov zatiaľ nie je známa. Doterajšie správy hovoria o minimálne piatich mŕtvych a vyše 20 zranených.

Sme svedkami neospravedlniteľnej brutality Ruska, reaguje Káčer

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky (MZVEZ SR) Rastislav Káčer rokoval v pondelok, 10. októbra 2022 v Bruseli, s Vysokým predstaviteľom Európskej únie (EÚ) pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josepom Borrellom. "Dnes, keď sme svedkami ďalšej neospravedlniteľnej ruskej brutality na civilnom obyvateľstve na Ukrajine, chcem zdôrazniť, že medzinárodné spoločenstvo vrátane Európskej únie musí pokračovať v širokej podpore Ukrajiny," zdôraznil minister Káčer a pripomenul úlohu Európskeho mierového nástroja, cez ktorý Ukrajina dostáva potrebné vybavenie.

Prezidentka Čaputová po bombardovaní
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Partneri zhodne odsúdili sériu pondelkových útokov, ktoré zasiahli Kyjev a ďalšie mestá Ukrajiny a pri ktorých došlo k obetiam na životoch a zraneniam. "Stojíme pri Ukrajine a hrozby Kremľa neotrasú naším odhodlaním. Budeme Ukrajinu naďalej podporovať a sme pripravení pomôcť aj pri urýchlenom vytvorení vojenskej asistenčnej misie na Ukrajine, ktorá by podporila výcvik ukrajinských síl efektívnejšie sa brániť. Sme pripravení prispieť do tejto misie," spresnil Káčer.

Káčera ešte doplnil aj jeho štátny tajomník Andrej Stančík, ktorý hovorí, že podobným krokom reagujú jedine zločinci.

 

Takto reagujú zločinci❗️ V reakcii na sabotáž Kerčského mostu Rusko podniklo útoky na centrum Kyjeva. Hlásia civilné...

Posted by Andrej Stančík on Sunday, October 9, 2022

"Putinov režim odpovedá na vojenské neúspechy ďalším vraždením ukrajinských civilistov. Tieto zverstvá padajú aj na svedomie tých, ktorí v snahe o politický úspech a útek pred spravodlivosťou sú schopní podporovať zločinecký režim a šíriť jeho propagandu aj na Slovensku," reaguje vicepremiérka Veronika Remišová.

 

✍️ Píše Veronika Remišová Putinov režim odpovedá na vojenské neúspechy ďalším vraždením ukrajinských civilistov. Tieto...

Posted by Za ľudí on Monday, October 10, 2022

Zbabelé a hanebné, reaguje Šeliga

Poslanec parlamentu za Za ľudí Juraj Šeliga rovnako reagoval na dnešné strašné útoky u našich východných susedov. Je to podľa neho zbabelé a hanebné. "Putin by mal skončiť pred medzinárodným trestným súdom ako vojnový zločinec!" píše rázne v statuse poslanec.

 

Zabíjať nevinných ľudí je zbabelé a hanebné! Putin by mal skončiť pred medzinárodným trestným súdom ako vojnový zločinec! 📷ap

Posted by Juraj Šeliga on Monday, October 10, 2022

Liberáli v tom majú jasno, terorista sedí v Kremli

Opozičná strana SaS reagovala na útoky na Ukrajine s tým, že "terorista sedí v Kremli", pričom "mierotvorcovia" mu tlieskajú.

 

Ak je tu niekto terorista, tak sedí v Kremli a "mierotvorcovia" mu po dnešnom zabíjaní civilistov v Kyjeve opäť tlieskajú.

Posted by Sloboda a Solidarita on Monday, October 10, 2022
Viac o téme: BombardovanieUkrajinaZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu